Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΛΑΡΚΟ: Θα βγει η έρευνα του ΣΔΟΕ;

Πριν λίγα 24ωρα ο κ. Στουρνάρας είχε απαντήσει πως η έρευνα του ΣΔΟΕ συνεχίζεται. Επαναφέρει το θέμα ο κ. Σταθάς

Στην οικονομική διαχείριση στη ΛΑΡΚΟ την περίοδο 2004-2009 και τις ζημιές που προέκυψαν από τις χρηματιστηριακές πράξεις αντιστάθμισης κινδύνου (Hedging) επανέρχεται ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Σταθάς, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις από τα αρμόδια υπουργεία και συνδυάζοντας το θέμα με την αναδιάρθρωση της εταιρείας που εξήγγειλε η κυβέρνηση.
 
Ο κ. Σταθάς κατέθεσε νέα σχετική ερώτηση στη Βουλή,
αμφισβητώντας την απάντηση που δόθηκε από τον υπουργό
Οικονομικών σε προηγούμενη αντίστοιχη ερώτηση που ειχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζητώντας παράλληλα διευκρινήσεις για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ. Συγκεκριμένα ο κ. Σταθάς επισημαίνει ότι η απάντηση που δόθηκε για το θέμα των «διαφυγόντων κερδών του 2004-2009» αφορούσε το πόρισμα της Ελεγκτικής Εταιρείας Grant Thornton «για την περίοδο 1-1-2006
έως 30-4-2007 και δεν αναφέρεται καθόλου στην οικονομική χρήση του 2007 και φυσικά του 2008, όπου με βάση τους
ισολογισμούς της εταιρείας, δηλαδή τα επίσημα οικονομικά στοιχεία, οι ζημιές που προέκυψαν από τις χρηματοοικονομικές πράξεις αντιστάθμισης κινδύνου (Hedging) για το επόμενο διάστημα που δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος ήταν 238 εκατ. ευρώ περίπου για το 2007 και 91 εκατ. ευρώ περίπου για το 2008, καθώς και η σημαντική ζημιά που προστέθηκε από την άστοχη διακοπή των παραπάνω συμβολαίων».

Παράλληλα ο κ. Σταθάς
προσδιορίζει στο κείμενο της ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ότι το ποσό των 47 εκατ. ευρώ από το σύνολο των χρημάτων που χαρακτηρίζει ως κρατική ενίσχυση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι απόρροια των συμβολαίων Hedging και των φορολογικών προστίμων που η ΛΑΡΚΟ αμφισβητεί, ενώ επισημαίνει ότι «η κακοδιαχείριση ζημίωσε με το αστρονομικό ποσό των 500 εκατ. ευρώ».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σταθάς ζητά να ενημερωθεί για το αν θα συνεχιστεί ο οικονομικός έλεγχος «και την επίμαχη χρονική περίοδο κατά την οποία έχουν χαθεί τα χρήματα», για το πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος του ΣΔΟΕ, δεδομένου ότι η καταγγελία των εργαζομένων έχει γίνει εγγράφως εδώ και τρία χρόνια περίπου, αλλά και για το ποιο είναι το πόρισμα για το χρονικό διάστημα που ελέγχθηκε.


Επίσης ζητά να ενημερωθεί για τις ενέργειες τις οποίες πιθανόν να έχει προβεί το υπουργείο σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ για το ενδεχόμενο φοροδιαφυγής από τις αποφάσεις και τους χειρισμούς της διοίκησης το διάστημα 1998 έως το 2009, για το αν το ελληνικό δημόσιο θα στηρίξει την καταγγελία των εργαζομένων για δικαστική διερεύνηση του θέματος, για ποιον λόγο δεν προωθείται ρύθμιση τυχόν χρεών, για τους λόγους που δεν έχει γίνει η επιστροφή ΦΠΑ, καθώς και για το πώς θα γίνει η εκκαθάριση της εταιρείας από τη στιγμή που εκκρεμούν τα συγκεκριμένα ζητήματα.


Απο: Εφημ. ΗΜΕΡΑ 30/7/2013


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.