Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΘΝΗΣΙΓΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΓΡΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ, ΣΚΛΗΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ!

alt
Ανακοινώθηκε σήμερα ,Δευτέρα (24/6), οσχηματισμός της χειρότερης κυβέρνησης τηςμεταπολίτευσης, που τη συναπαρτίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με στοχευμένο μίγμα υπουργώνειδικής αντιδραστικής και αδίστακτηςαποστολής.
Κύριος στόχος της νέας θνησιγενούς κυβέρνησης των δύο κατ'εξοχήν υπεύθυνων παρατάξεων για την απελπιστική κατάσταση της χώραςείναι να εφαρμόσει, μέσω της πιο αυταρχικής καταστολής και κυνικής ακύρωσης κάθε δημοκρατικής διαδικασίας , πρόγραμμα νέων σκληρών μέτρων και της πιο ακραίας αντιδραστικής μετάλλαξης της χώρας, με βάση τις συνταγές που εκφώνησε στο Ναύπλιο ο Α. Σαμαράς!
  Το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο των νέων εξελίξεων είναι ότι η νέα κυβέρνηση, των χρεοκοπημένων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αποτελεί κυβέρνηση οικτρής μειοψηφίας μέσα στο λαό (ακόμα και με τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου του 2012) και κυρίως είναι μια κυβέρνηση θνησιγενής, που θα μετράει μέρες, το πολύ μετρημένους μήνες, πριν το τέλος του βίου της.

Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι είναι ζήτημα αν θα μπορέσει αυτή η κυβέρνηση να επιβιώσει μετά τιςγερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν , όμως, ότι επ’ αυτού δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός καιεπανάπαυση.
Αντίθετα, η πτώση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν θα έρθει ως ώριμο , νομοτελειακό φρούτο.
Για να επισπευσθεί η πτώση της νέας κυβέρνησης και για να αλλάξει πραγματικά πορεία η χώρα, χρειάζεται η συνεργασία όλων των αριστερών δυνάμεων , οι οποίες πρέπει να κάνουν τις δικές τουςμεγάλες υπερβάσεις και κυρίως χρειάζεται μια μεγάλη κοινωνική εξέγερση διαρκείας, που θα βάλει τη σφραγίδα της στις ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις.
Ιδιαίτερα η κοινωνική αφύπνιση και ένα μεγάλο εργατικό-λαϊκό κίνημα συνιστούν προϋπόθεση όχι μόνο για να υπάρξει ανατροπή και όχι συστημική εναλλαγή αλλά και αυτή η ανατροπή να φέρει γνήσια προοδευτικά αποτελέσματα με σοσιαλιστικό ορίζοντα.
Θεμελιώδες είναι όλες οι αριστερές δυνάμεις και πρώτα απ’ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ, να εντείνουν την πολιτική προετοιμασία τους για την ανάπτυξη ενός ενωτικού κινήματος ανατροπής αλλά και για τη συγκρότηση ενός εναλλακτικού σχεδίου που θα προωθήσει μέχρι τέλους και σε σύγκρουση με τηνευρωζώνη αλλά και την ΕΕ, μια κυβέρνηση της Αριστεράς.
ΑΚΗΣ ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.