Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Σύσκεψη στην Αταλάντη για την ΛΑΡΚΟ

Εφημ. ΗΜΕΡΑ

Κάλεσμα στους εμπλεκόμενους φορείς για συμμετοχή  στην σύσκεψη απευθύνει ο Ν. Λιόλιος.

Πρωτοβουλίες γύρω από τα ζητήματα που αφορούν τη ΛΑΡΚΟαναλαμβάνει ο Δήμος Λοκρών, ο οποίος καλεί αρχικά τους εμπλεκόμενους φορείς σε σύσκεψη με θέμα τη βιωσιμότητα της εταιρείας, για την Κυριακή 30 Ιουνίου στις 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου στηνΑταλάντη.

«Εν μέσω αυτής της δυσμενούς μεταβαλλόμενης οικονομικής συγκυρίας καλούμαστε να πάρουμε θέση στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την οικονομική ζωή του τόπου», τονίζει χαρακτηριστικά στην πρόσκληση για συμμετοχή στη σύσκεψη ο δήμαρχος Λοκρών κ. Νίκος Λιόλιος, σημειώνοντας παράλληλα ότι «είναι επιτακτική ανάγκη οι εμπλεκόμενοι φορείς να λάβουν αποφάσεις προκειμένου να ενεργοποιηθούν εκείνες οι δυνάμεις που θα διασφαλίσουν τη βιώσιμη λειτουργία της επιχείρησης, τους εργαζόμενους, το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών αλλά και της Εθνικής Οι κονομίας συνολικότερα».


 
Στο πλαίσιο αυτό στη σύσκεψη της επόμενης Κυριακής
θα τεθούν προς συζήτηση θέματα που αφορούν τις γενικότερες εξελίξεις γύρω από τη ΛΑΡΚΟ, όπως είναι η αποκρατικοποίηση, καθώς και θέματα τοπικού χαρακτήρα όπως τα  αντισταθμιστικά οφέλη τηςεταιρείας απέναντι στην τοπική κοινωνία. 
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι το θέμα των αντισταθμιστικών απασχολεί ιδιαίτερα τον Δήμο Λοκρών το τελευταίο διάστημα και μετά από σχετικές ανακοινώσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενώ παράλληλα τις τελευταίες ημέρες έχουν προκύψει και ζητήματα που αφορούν την ανεργία, όπως είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν κάτοικοι της Λάρυμνας έξω από την πόλη τουεργοστασίου.
Ωστόσο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναμένεται να
κυριαρχήσουν ζητήματα που αφορούν γενικότερα το μέλλον
της ΛΑΡΚΟ και της βιωσιμότητας. Συγκεκριμένα θα γίνουν
αναφορές στις προσπάθειες αποκρατικοποίησης της εταιρείας και στις επιπτώσεις που θα έχει η συγκεκριμένη εξέλιξη για τους εργαζόμενους, αλλά και γενικότερα για την τοπική και εθνική οικονομία. 
Επίσης θα συζητηθούν θέματα όπως είναι οι οφειλές προς τη ΔΕΗ και οι απειλές για το υψηλό κόστος του ρεύματος, καθώς και ζητήματα που αφορούν διάφορες αδειοδοτήσεις.

Παράλληλα στο πλαίσιο της σύσκεψης αναμένεται να αναζητηθούν προτάσεις τόσο σε διαχειριστικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της επιχείρησης αλλά και τους εργαζόμενους, κάτι που ο Δήμος
Λοκρών μαζί με τη διασφάλισητων συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας έχει προσδιορίσει ως τις βασικές του θέσεις σχετικά με τις εξελίξεις και το μέλλον της εταιρείας.


Απο: Eφημ. ΗΜΕΡΑ 22/6/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.