Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Για την επίσκεψη του κ. Περιφερειάρχη στην ΛΑΡΚΟ

Με αφορμή την επίσκεψη  που πραγματοποίησε ο κ. Περιφερειάρχης στην ΛΑΡΚΟ, όπου παραβρισκόταν και πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και όσα συζητήθηκαν στην σύσκεψη που έγινε εκεί, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σημειώνει :

Η ΛΑΡΚΟ σε ολόκληρη τη συγκρότηση της είναι μια ενιαία επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για την οικονομία της Χώρας μας.
Είναι και θα είναι σε δημόσιο έλεγχο, με την προοπτική να ενταχθεί στον ενιαίο φορέα αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της Χώρας, σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, όταν θα μπούμε σε τροχιά ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων.

Απόλυτα αναγκαία η σωστή συντήρηση, και ο συστηματικός εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων της. Η καθετοποίηση της παραγωγής της. Η σχεδιοποιημένη επέκταση της παραγωγικής της δραστηριότητας.
Απορρίπτουμε οποιαδήποτε σκέψη παραπέρα ιδιωτικοποίησης της και φυσικά κάθε λογική τεμαχισμού που θα διευκόλυνε τις διαδικασίες πώλησης της επιχείρησης 
Ζητάμε να καταργηθούν οι εργολαβίες και το προσωπικό τους να ενταχθεί στο μόνιμο προσωπικό της ΛΑΡΚΟ, με πλήρη δικαιώματα.
Αυτονόητο είναι ότι καταδικάζουμε απερίφραστα και καταγγέλλουμε την θέση που πήρε ο περιφερειάρχης, όταν είπε, ωμά, και ξεκάθαρα, πως, « το ενδιαφέρον μας πρέπει να στρέφεται στο να μη χαθούν θέσεις εργασίας και όχι στο αν θα γίνουν ή όχι ιδιωτικοποιήσεις ».  
Είναι ολοφάνερο πως ο Περιφερειάρχης είναι προσαρμοσμένος στις λογικές των υπηρετών του συστήματος που πριν λίγους μήνες έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα σε ημερίδα για το μέλλον της επιχείρησης.
Η Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ,  η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ  και οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές της ΛΑΡΚΟ αποκρύπτουν πως οι ιδιωτικοποιήσεις συνδέονται άμεσα με τις απολύσεις.. Θέλουν να ξεχαστεί πως κάθε εργοδότης, που επιδιώκει σταθερά και συνεχώς μεγαλύτερα κέρδη, ενδιαφέρετε για φοβισμένους εργάτες  με μικρό μισθού και λίγα δικαιώματα. Πως η εργοδοσία θέλει διασφάλιση του δικαιώματος της για απολύσεις και φτηνά εργατικά χέρια..
Όλοι αυτοί αποδέχονται τις κατευθύνσεις της Ε.Ε για ιδιωτικοποιήσεις και αρνούνται να αντιπαρατεθούν μαζί της.
Βλέπουν, ταυτόχρονα, πως, υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης του πρόβατου με τους λύκους. Των εργαζομένων με αυτούς που τους ξεζουμίζουν προσπαθώντας να μειώσουν την αξία της εργατικής δύναμης ακόμη και της ζωής τω εργαζομένων. Γι’ αυτό μιλάνε για διαλόγους, συνεννοήσεις και συμφωνίες.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, σε αντίθεση με αυτές τις λογικές που οδηγούν στην ήττα και φυσικά σε συνθήκες συνέχισης και βαθέματος της εκμετάλλευσης της εργατιάς, προτείνει το δυνάμωμα των ταξικών αγώνων και της πάλης για όσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι .
Καλεί τους εργαζόμενους να συντονίσουν τα βήματα τους, σε κάθε χώρο, σε κάθε κλάδο σε όλη την Χώρα :
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ
                                                   OI  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                                                             ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
                                                             ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
                                                             ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.