Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λαρυμνα 24.4.2013

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,
 
 Την 20/04/2013 επισκέφθηκε το χώρο του εργοστασίου ο νέος Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στ. Σταυρίδης μαζί με το στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ και της ΔΗΜΑΡ κ. Άρη Καλλιπολίτη.
 Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε γιατί την 12/04/2013 είχε γίνει συνάντηση στο ΤΑΙΠΕΔ με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Κλ. Περγαντά , του Δημάρχου ΛΟΚΡΩΝ κ. Ν. Λιόλοιου και των τεσσάρων προέδρων των Σωματείων (ΣΕΛ-Εύβοιας-Αγ. Ιωάννη και Έδρας).
Στην πρώτη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ απάντησε ότι δεν έχει ενημερωθεί ακόμη για το θέμα ΛΑΡΚΟ, αλλά για τη ΛΑΡΚΟ το θέμα θα το δει με κάποια ευαισθησία , γι΄ αυτό και η πρόταση των εργαζομένων ήταν ο κ. Σταυρίδης να επισκεφθεί το χώρο του εργοστασίου, για να δει το τι θα πουλήσει…
 Βέβαια κανείς δεν πίστευε ότι η επίσκεψη αυτή θα γινόταν , τελικά πραγματοποιήθηκε και μας ανακοίνωσε τα εξής:
 «Η εταιρία θα ιδιωτικοποιηθεί . Ναι μεν ο χρόνος της ιδιωτικοποίησης δεν είναι ορατός για την ώρα , αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί.». 
 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, 
 
   Έχουμε καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ : Να  ξεπουλήσει το δημόσιο και τον ορυκτό πλούτο της χώρας.
 
 Η είσοδος του κυρίου Σταυρίδη στις εγκαταστάσεις των Η/Κ ήταν θετική ως προς το σημείο να καταλάβει τις συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές των συναδέλφων που δεν ανταποκρίνονται σε αυτές τις συνθήκες.
 Παρούσα ήταν η Τοπική Διεύθυνση και η Διοίκηση της εταιρίας.
 Οι τοποθετήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - της Περιφέρειας Στερεάς και των εργαζομένων , ήταν ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ. 
 Η ΛΑΡΚΟ δεν είναι αυτή που παρουσιάζουν κάποιοι , ότι δηλαδή έχει τα πολλά χρέη, γιατί έτσι συμφέρει κάποιους , για να ξεπουληθεί.
 Η εισήγηση του κ. Περγαντά ήταν να μην αιφνιδιαστούμε ως προς την πώληση.
 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
 
 Ούτε τα ευχολόγια μας αρέσουν , ούτε και οι ευαισθησίες κάποιων που βλέπουν την εταιρία με καλό μάτι , αλλά στο τέλος θα της βγάλουν το μάτι.
 Μπορούμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση και για τα οικονομικά στοιχεία να αποδείξουμε στο ΤΑΙΠΕΔ ότι αυτά που είχε ο προκάτοχος του κ. Σταυρίδη , ο κ. Αθανασόπουλος , ήταν ψευδή.
 Απλώς τα δημιουργούσε για να σπάσει την εταιρία σε κομμάτια και να ικανοποιήσει τις ορέξεις κάποιων.
 Αυτό από τους εργαζόμενους και την πολιτεία παρεγράφηκε . 
 Δεν υφίσταται πλέον το σπάσιμο της εταιρίας . 
 Θα πρέπει στο κεφάλαιο που λέγονται θέσεις εργασίας να πάρει πάλι μέρος η πολιτική ηγεσία γιατί στις εποχές που ζούμε η διασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο των εργαζομένων.

 Εδώ το ΤΑΙΠΕΔ ρίχνει το μπαλάκι στην πολιτική ηγεσία , ότι για τις θέσεις εργασίας είναι υπεύθυνη η Κυβέρνηση. Αν η Κυβέρνηση θέλει να στηρίξει τη ΛΑΡΚΟ , θα πρέπει να στηρίξει τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη της εταιρίας που θα έρθει μέσω προσλήψεων εργατοτεχνικού προσωπικού και προσωπικού στην παραγωγή , τότε σίγουρα θα μιλήσουμε για μια υγιή εταιρία με διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
 
ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΜΗΝΥΜΑ:
 
 Συνδικάτα – τοπικές κοινωνίες και Περιφέρεια θα γίνουμε μία γροθιά όταν χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε τον οποιονδήποτε «επενδυτή» που θα έρθει για να τα οικονομήσει στον τόπο μας.
 Οι «κονόμες και οι αρπαχτές» θα σταματήσουν .
 Οι εργαζόμενοι  έχουν νου και γνώση.
 Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να ασελγήσει πάνω στην εταιρία , γιατί είναι υπόθεση Εθνικής Οικονομίας . Τον ορυκτό μας πλούτο δεν τον δίνουμε πουθενά.

Υ.Γ.: Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε ,
         Αν συνεχίσει η κατρακύλα στην παραγωγή , τότε το εργοστάσιο θα κλείσει.
Μη νομίζετε ότι θα  χρεωθούν οι εργαζόμενοι για τις οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις έχουν κάνει μέχρι σήμερα.

 Το χάσιμο της παραγωγής οφείλεται στην ανικανότητα κάποιων.
 Αν δεν πάρετε γρήγορα μέτρα τότε θα χρεωθείτε το κλείσιμο της εταιρίας .
 
 Θα αποφασίσουμε από κοινού με τα Συντονιστικά των Σωματείων , να συζητήσουμε ένα και μοναδικό θέμα για τα Μεταλλεία μας , για την αύξηση της παραγωγής.

 Υπάρχουν κάποιοι κύριοι σε άλλους εργοστασιακούς χώρους , και εννοούμε κάποιον κύριο Σταματιάδη της Εύβοιας , που νομίζει ότι η εταιρία είναι δική του.
 
Αν είναι να την ονομάσουμε ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ Α.Ε. Δεν θα επιτρέψουμε πλέον παρόλο που είμαστε μακριά σε απόσταση από τους συναδέλφους μας στην Εύβοια (οι σχέσεις μας με το Σωματείο Εύβοιας είναι ΑΡΙΣΤΕΣ και θα παραμείνουν ΑΡΙΣΤΕΣ), να «χτυπάει» άδικα εργαζόμενους , γιατί μοιραία θα μας αναγκάσει να κάνουμε πράγματα τα οποία δεν θέλουμε ! Επίσης και για τους συναδέλφους και συναδέλφισσες της ΕΔΡΑΣ, από εδώ και στο εξής , αν μάθουμε ότι οι συμπεριφορές κάποιων απέναντί τους είναι ακραίες τότε θα τους κηρύξουμε τον πόλεμο και θα δούμε ποιοι είναι οι μάγκες της παρέας…..


Θα είμαστε δίπλα και στο Σωματείο Αγ. Ιωάννη και στο Σωματείο Σερβίων – Καστοριάς  ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ !
Είμαστε μία γροθιά και ο ένας θα προστατεύει τον άλλον .
 
Αυτό θα τηρηθεί μέχρι τέλος
 

ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ                   Α. ΓΚΙΩΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.