Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

4 EKAT. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ ;



ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΤΟ ΚΑΡΦΙ''...
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα εξωφρενικό ποσό, από τα κονδύλιά που συμπεριλαμβάνονται στο ΕΣΠΑ, για τη δημιουργία site. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καρφί», ...
ανακοινώθηκε η δημιουργία «ηλεκτρονικής πλατφόρμας οργάνωσης του εθελοντισμού του προνοιακού έργου της Εκκλησίας», μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.
Χαρακτηριστικά, πρόκειται για μια εφαρμογή που θα διαχειρίζεται το σύνολο της πληροφορίας που σχετίζεται, αφενός, με τους παρόχους/προσφέροντες (φορείς, οργανισμοί, ιδιωτικές επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα) και, αφετέρου, με τους αποδέκτες του προνοιακού έργου (συνάνθρωποί μας που εντάσσονται στα πλέον αδύναμα τμήματα του πληθυσμού), παρέχοντας κατάλληλα εργαλεία και μέσα συντονισμού και ενίσχυσης της αποδοτικότητας του προνοιακού έργου της Εκκλησίας.
Το συνολικό κόστος είναι 3.737.529,73 ευρώ και φαντάζει εξωπραγματικό, αν σκεφτεί κανείς ότι, με μια έρευνα αγοράς, διαπιστώνεται πως ο σχεδιασμός και η εφαρμογή παρόμοιων ιστοσελίδων στοιχίζουν μόλις μερικές χιλιάδες ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα δημιουργηθεί και πρότυπο τηλεματικό κέντρο, το οποίο θα αποτελεί δίαυλο συγκέντρωσης και αναδιανομής της πληροφόρησης, που συνδέεται με την παροχή των προνοιακών υπηρεσιών.
Το πρότυπο τηλεματικό κέντρο θα κοστίζει 594.327,4 ευρώ, ενώ στα υπόλοιπα υποέργα η «ψηφιακή πλατφόρμα οργάνωσης» έχει προϋπολογισμό 2.680.380,09 ευρώ, το «επιχειρησιακό μοντέλο λειτουργίας εφαρμογών και συστημάτων» έχει προϋπολογιστεί στις 271.092 ευρώ, ενώ έχουν προβλεφθεί και 72.570 ευρώ για «ενέργειες δημοσιότητας» και 119.160 ευρώ για «δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην πράξη με ίδια μέσα».
Η αναγκαιότητα του έργου, σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή, είναι «η μετουσίωση της εθελοντικής προσφοράς σε προνοιακό έργο» και καθορίζεται ως «βασική λειτουργία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των λοιπών φορέων που συνθέτουν την Εκκλησία της Ελλάδος».
Και όλα αυτά καλά, εφόσον είναι για αγαθούς σκοπούς, αλλά τα κόστη σε σχέση με τις τιμές της αγοράς φαντάζουν υπερβολικά. Αναρωτιέται κανείς σε ποιον έχει αναθέσει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.