Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Γερμανίδα δημοσιογράφος: Να πώς βλέπει ο κόσμος τους Γερμανούς


Γερμανίδα δημοσιογράφος: Να πώς βλέπει ο κόσμος τους Γερμανούς«Αυταρχικοί, ψυχροί και εγωκεντρικοί» είναι οι Γερμανοί πολίτες σύμφωνα με τις απόψεις που κατέγραψε στο βιβλίο της μια συγγραφέας- συμπατριώτισσα τους.
Η Γερμανίδα δημοσιογράφος Χάνι Χις, η οποία είχε μακρά θητεία στην Ουάσινγκτον ως απεσταλμένη του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης επιχείρησε να καταγράψει στο βιβλίο της την εικόνα που έχει η Γερμανία στον κόσμο.

Το βιβλίο με τίτλο «Έτσι μας βλέπει ο κόσμος» αποτελεί μία σύνθεση κειμένων από ανταποκριτές διαφορετικών εθνικοτήτων σχετικά με την άποψη των χωρών από τις οποίες προέρχονται για το σύγχρονο πρόσωπο της Γερμανίας.
«Πολύ αυταρχικοί, διδακτικοί, ανυπόμονοι, τα ξέρουν όλα καλύτερα, ψυχροί και εγωκεντρικοί» είναι μερικοί από τους βασικούς χαρακτηρισμούς, που αποδίδουν οι λαοί του Νότου. «Μας επαινούν αλλά δε μας αγαπούν» γράφει η ανταποκριτής της Ισπανίας με την άποψη των Ελλήνων να είναι παρόμοια και τους Κινέζους να δηλώνουν απογοητευμένοι με την αυταρχική εικόνα των σύγχρονων Γερμανών.
Η Χις δεν παραλείπει να αναφέρει το αίσθημα θαυμασμού προς τους Γερμανούς αφού παρά τις επικρίσεις οι Γερμανοί θεωρούνται επίσης επιμελείς, πειθαρχημένοι, καλά οργανωμένοι και αποτελεσματικοί.
Ακόμα και οι Ιταλοί αλλά και οι Έλληνες, οι οποίοι συχνά στις διαδηλώσεις παρομοιάζουν την καγκελάριο Μέρκελ με τον Χίτλερ και κάνουν λόγο για «ναζιστική» συμπεριφορά αναγνωρίζουν τις αρετές των Γερμανών.
Αυτό επιβεβαιώνει τουλάχιστον και ο Έλληνας ανταποκριτής Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος υπέγραψε το κομμάτι για το πώς βλέπουν οι Έλληνες του Γερμανούς: «Οι Γερμανοί έχουν την εικόνα ότι είναι πειθαρχημένοι, οργανωμένοι, προσηλωμένοι σε αυτό που κάνουν. Βέβαια αυτό που λένε κάποιοι Έλληνες είναι ότι είναι τόσο προσηλωμένοι που τείνουν να επικεντρώνονται σε αυτό και να αποκόπτονται από τους γύρω. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει αναγνώριση, υπάρχει σεβασμός αλλά υπάρχει και η αίσθηση ότι τους σέβονται αλλά δεν τους συμπαθούν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.