Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Reuters: Η κρίση αναγκάζει τους Έλληνες να "κόβουν" από γάμους και κηδείες

Τι αναφέρει νέο δημοσίευμα του Πρακτορείου Reuters για την ελληνική κρίση. Περικοπές σε γάμους και κηδείες, οι Έλληνες στρέφονται στους πολιτικούς γάμουςΓια ακόμα μια φορά, η ελληνική κρίση μπαίνει στο στόχαστρο του Πρακτορείου Reuters το οποίο την καταγράφει με τη δική του "ματιά". Το νέο δημοσίευμα τιτλοφορείται "Crisis forces Greeks to skimp on weddings, funerals", κοινώς, "η κρίση αναγκάζει τους Έλληνες να "κόβουν" από γάμους και κηδείες".
Η οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα έχει μειώσει σημαντικά των αριθμό των κηδειών και των θρησκευτικών γάμων, αναφέρει σχετικά το εν λόγω ρεπορτάζ.
Αύξηση των πολιτικών γάμων 
Ο αριθμός των ζευγαριών που πέρασαν τα σκαλιά της Εκκλησίας μειώθηκε σημαντικά το 2011 στα 28.000, έναντι 40.000 το 2008, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Στον αντίποδα ο αριθμός των πολιτικών γάμων εκτοξεύτηκε το 2011 στους 26.000, από μόλις 8.000 μια δεκαετία πριν.
Η 28χρονη Ναυσικά ανέφερε στο Reuters ότι η επιλογή της να παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο αποτέλεσε μια μεγάλη θυσία.
"Τα πράγματα είναι κάπως άγρια αυτή τη στιγμή" δήλωσε. "Κάναμε περικοπές παντού, από τις προσκλήσεις ως την υποδοχή, στα πάντα" τόνισε.
"Την ίδια ώρα, με όλο και περισσότερους Έλληνες να δυσκολεύονται να καλύψουν τα έξοδα μιας κηδείας, οι δημοτικές αρχές στην Αθήνα έχουν μειώσει το κόστος της ταφής στα νεκροταφεία της πόλης", αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
"Ήταν πάντοτε ακριβά, αλλά τώρα ο κόσμος βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση" σημείωσε στο Reuters σύμβουλους του Δήμου Αθηναίων.
Υπάλληλος νεκροταφείου ανέφερε ότι μερικοί φτάνουν στο σημείο να μην συλλέγουν τους αγαπημένους τους από τα νοσοκομεία για να αποφύγουν το κόστος μιας κηδείας.
Ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Βασίλης Τράνου, εκμυστηρεύτηκε ότι έχει αναγκαστεί να μειώσει τις τιμές, ενώ μερικές φορές διοργανώνει κηδείες χωρίς κανένα χρηματικό αντίτιμο.
"Ο κόσμος δεν έχει πια χρήματα ή δεν τα ξοδεύει όπως παλιότερα και οι Έλληνες είναι συνήθως άνθρωποι που δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τους αγαπημένους τους", καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.