Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα


Σε απεργιακό κλοιό η χώραΣυγκεκριμένα, σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στην υγεία, τις μεταφορές, τηΔΕΗαγρότες και οι ναυτικοί.
Ακινητοποιημένα θα μείνουν σήμερα τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ο ΟΣΕ, οΠροαστιακός, ενώ το Μετρό θα σταματά στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.
Το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και τα τραμ θα κινηθούν κανονικά σήμερα.
Απεργία θα πραγματοποιήσουν
σήμερα και οι εργαζόμενοι στην Υγεία, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και οι λοιπές υπηρεσίες να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, όπως έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ. Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από σήμερα και οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί.
Επίσης, 24ωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, διαμαρτυρόμενη για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς.
Από σήμερα το πρωί στις 6 απεργούν και οι ναυτικοί, μετά την 48ωρη απεργία που είχε  προαναγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και με προοπτική κλιμάκωσης.
Ταυτόχρονα η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 σήμερα το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο. Στη στάση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν η ΠΟΕ – ΟΤΑ, αλλά και η ΟΛΜΕ.
Το πρόγραμμα των σημερινών συγκεντρώσεων
Στις 8 το πρωί το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στο πεδίον του Άρεως σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους 35 συνδικαλιστές θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.
Επίσης, το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα.
Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στο σταθμό του Πειραιά στις 10.30 και στις 12:00 συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά, ενώ οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το κτίριο του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου.
Στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά από το πλοίο «Ελ.Βενιζέλος» στην προβλήτα απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου.
Στους δρόμους θα βρίσκονται και οι αγρότες της Βοιωτίας που αποφάσισαν να συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους στον Ορχομενό και το μεσημέρι να κατευθυνθούν προς το Κάστρο Βοιωτίας που βρίσκεται δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.