Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com
Σε «καλή» και «κακή» σπάει η ΛΑΡΚΟ προκειμένου να πωληθεί και να ξεπεραστούν έτσι οι ενστάσεις της Κομισιόν, που απειλεί ότι θα ζητήσει να επιστραφούν αμέσως 200 εκατ. ευρώ κρατικές ενισχύσεις που είχαν δοθεί παλαιότερα στην επιχείρηση, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι εξελίξεις αυτές προκύπτουν έπειτα από συνάντηση που είχε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης. 

Όπως αναφέρεται, στη συνάντηση έγινε σαφές ότι η Κομισιόν προτίθεται να ξεκινήσει τη διαδικασία ανάκτησης ποσών, της τάξης των 200 εκατ. ευρώ, που θεωρεί κρατικές ενισχύσεις, καθώς επίσης ότι δεν δέχεται παράταση από το Δημόσιο για ακόμη 6 μήνες (έως τον Ιούνιο)της σύμβασης παραχώρησης των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων προς τη ΛΑΡΚΟ. 


Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι αν δεν βρεθεί σύντομα λύση η εταιρία απειλείται με λουκέτο και 1.000 εργαζόμενοι να μείνουν χωρίς δουλειά, ενώ κινδυνεύει και ο διαγωνισμός ιδιωτικοποίησής της, που πρόκειται να προκηρυχθεί εντός του πρώτου τριμήνου. 

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ κατέθεσε εναλλακτική πρόταση, προτείνοντας να μεταβιβαστούν σε εταιρία ειδικού σκοπού (SPV) το εργοστάσιο της Λάρυμνας και τα μεταλλεία στον Α. Ιωάννη, προκειμένου να πωληθούν ανεξάρτητα από τη λοιπή εταιρία.Τα βάρη του παρελθόντος και οι ζημίες άνω του 1 δισ. ευρώ, μαζί με άλλα πάγια (και μικρότερα ορυχεία) θα μεταβιβαστούν σε μια «κακή» εταιρία, που εν συνεχεία θα εκκαθαριστεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.