Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Οι 90 ημέρες που θα “αλλάξουν” τη χώρα

Συνολικά 13 διαγωνισμοί θα «τρέξουν» στις 90 πρώτες ημέρες του 2013 που θα αφορούν στην παραχώρηση κρατικών συμμετοχών και περιουσιακών στοιχείων και που καλείται να φέρει εις πέρας το ΤΑΙΠΕΔ.
Έως το τέλος του προσεχούς Μαρτίου το χρονοδιάγραμμα του Ταμείου περιλαμβάνει την προκήρυξη διαγωνισμών για την παραχώρηση ποσοστών σε εταιρείες όπως ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ, η ΕΥΑΘ, η ΕΥΔΑΠ, η ΛΑΡΚΟ, τα ΕΛΤΑ, το sale and lease back κτιρίων του Δημοσίου, την πώληση ακινήτων όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης και την παραχώρηση υποδομών μεταξύ των οποίων 37 περιφερειακών αεροδρομίων.

Καθώς η πλειονότητα των σχεδιαζόμενων αποκρατικοποιήσεων αντιμετωπίζει μικρά ή μεγάλα νομικά προσκόμματα (ζητήματα όπως κρατικές ενισχύσεις, προσφυγές, η δημιουργία του απαιτούμενου θεσμικού πλαισίου και εποπτικών αρχών, μεταξύ άλλων), οι σύμβουλοι που έχουν αναλάβει τα σχετικά project βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα.
Να μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με το μνημόνιο, τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να ανέλθουν στα 4,2 δισ. ευρώ στο τέλος του 2013, ενώ έχουν τεθεί συγκεκριμένοι στόχοι ανά τρίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.