Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ντοκουμέντο: STOP στο παράνομο στοίχημα. Ολόκληρη η απόφαση

Ντοκουμέντο: STOP στο παράνομο στοίχημα. Ολόκληρη η απόφαση
Μια πολύ σημαντική εξέλιξη, που προφανώς και έχει σχέση με την ιδιωτικοποίηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. είχαμε πρόσφατα, αφού λίγες μέρες πριν δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, απόφαση της Επιτροπής Τυχερών Παιγνίων, με την οποία δίνεται διορία ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ - μέχρι τέλη Νοεμβρίου- έτσι ώστε όσες εταιρείες Στοιχημάτων και Διαδικτυακών παιγνίων ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ άδεια από το Υπουργείο Οικονομικών να διακόψουν άμεσα την λειτουργία τους!
Στην απόφαση περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο θα μπει ΦΡΑΓΗ στις ip (διαδικτυακές διευθύνσεις) των εταιρειών, που δεν έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας, ενώ αναφέρεται πως θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΟΥΝ και οι πάσης φύσεως Διατραπεζικές συναλλαγές με τις εν λόγω εταιρείες. Επίσης υπάρχει ρητή αναφορά για ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ εκτός των εταιρειών και σε όσους συμμετέχουν στην Προβολή-Διαφήμιση τους, αλλά ακόμη και για τους ίδιους τους παίκτες! Είναι προφανές πως αυτή η εξέλιξη, εφόσον τηρηθεί, ενισχύει την αξία-αποτίμηση του ΟΠΑΠ, ο οποίος ως γνωστόν έχει μπει στην τελική ευθεία για την ιδιωτικοποίηση του.
Η απόφαση
" ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2952 Αριθμ. Απόφ. 23/3/23.10.2012
Ρυθμίσεις θεμάτων, τα οποία διέπονται από τον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων ως προς την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, οι οποίες επιβάλλονται στην περίπτωση διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΑΙΓΝΙΩΝ (Ε.Ε.Ε.Π.) Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 16 και 17 του Ν. 3229/2004 (Α΄ 38) σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 25 έως 54 του Ν. 4002/2011 (Α΄ 180) και τις διατάξεις του άρθρου 52 παράγραφος 6 του Ν. 4021/2011 (Α΄ 218) και του άρθρου 7 του Ν. 4038/2012 (Α΄ 14), συμπληρωματικά δε τις διατάξεις του Ν. 3051/2002 (Α΄ 220), σύμφωνα με τις οποίες η Επιτροπή είναι, μεταξύ άλλων, αρμόδια για την εποπτεία και τον έλεγχο διεξαγωγής των τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου και την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές.
2. Τη διάταξη της παραγράφου 5 του άρθρου 54 του Ν. 4002/2011, όπως ισχύει σύμφωνα με την οποία, έως ότου εκδοθεί το προβλεπόμενο στη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 29 του Ν. 4002/2011 (Α΄ 180) Προεδρικό διάταγμα, με το οποίο θα θεσπιστεί ο Κανονισμός Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων, τα διεπόμενα από αυτόν θέματα ρυθμίζονται με σχετική απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, ως και το γεγονός ότι το εν λόγω Προεδρικό διάταγμα δεν έχει ακόμα εκδοθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.