Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Oι άθλιοι των Βρυξελλών, το χρέος, η Αριστερά...


Κώστας Αρτινος

Σε φιάσκο αθλίων, με πρωτεργάτη τη Γερμανία κατέληξε το Eurogroup.

Οι άθλιοι των Βρυξελλών, αφού με μια παραδομένη συγκυβέρνηση, επέβαλλαν την...τρίτη μνημονιακή λεηλασία στη χώρα μας, δεν στάθηκαν ικανοί να συναποφασίσουν ούτε καν κάποια ημίμετρα για το ελληνικό χρέος, τα οποία όχι μόνο δεν θα έλυναν το ελληνικό πρόβλημα αλλά θα συνέχιζαν το ελληνικό μαρτύριο.

Η πιο "γεναιόδωρη" πρόταση μεταξύ των νέων αδίστακτων "αποικιοκρατών" που ξενύχτησαν στο Eurogroup, ήταν αυτή της Lagarde.

Κι αυτή η "γεναιόδωρη" πρόταση θα έχει ως κατάληξη να φτάσει το χρέος της χώρας μετά 8 χρόνια, το 2020, στο 120% του ΑΕΠ!!!

Όσο ,δηλαδή, ήταν το ποσοστό του χρέους με το οποίο η Ελλάδα αναγκάστηκε να μπει στην κρίση και τη μνημονιακή περιπέτεια!!!

Στην καλύτερη περίπτωση,
λοιπόν, η οποία είναι και όνειρο θερινής νυκτός για τα δεδομένα των αθλίων της ΕΕ, η Ελλάδα, μετά 12 χρόνια λεηλασίας , κατεδάφισης και ερείπωσης, θα επιστρέψει ρημαγμένη , εκεί απ'όπου ξεκίνησε την κρισιακή περιπέτεια!

Μια τρύπα στο νερό και ένα πουκάμισο αδειανό!

Αυτή είναι η ανελέητη και άθλια νεοαποικιοκρατία που αντιπροσωπεύουν η ευρωζώνη και η ΕΕ, οι οποίες δεν αλλάζουν και δεν μεταρρυθμίζονταιι θετικά αλλά μόνο ανατρέπονται, αν θελουμε να ανοίξουν προοδευτικοί δρόμοι για τους λαούς.

Αυτήν την ώρα ο τόπος δεν έχει καμμιά άλλη επιλογή από το να διεκδικήσει την πλήρη διαγραφή ενός άδικου και ταξικού χρέους, τουλάχιστον του πολύ μεγαλύτερου μέρους του, πράγμα που αν δεν επιτευχθεί με διαπραγματεύσεις και χωρίς όρους, θα πρέπει η Ελλάδα να το πράξει μονομερώς, με πρώτο και άμεσο βήμα τη διακοπή αποπληρωμής τόκων και χρεολυσίων!

Για να αναληφθεί, όμως, μια τέτοια γιγάντια και ιστορική προσπάθεια από τη χώρα, προϋπόθεση είναι η συγκρότηση ενός αρραγούς και αποφασισμένου μετώπου όλων των ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων, έτοιμου να αναλάβει το βάρος αυτής της ιστορικής σύγκρουσης και να τη φέρει σε πέρας.

Μπορούν οι αριστερές δυνάμεις να συμφωνήσουν σε αυτό το στόχο για τη διαγραφή του χρέους όπως τον περιγράψαμε;

Ας αφήσουν όλα τα άλλα. Έστω, μόνο σε αυτόν το στόχο για το χρέος μπορούν να συμφωνήσουν και να συμπήξουν κοινό μέτωπο οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς!

Γιατί αν έχουμε ένα τέτοιο αριστερό μέτωπο, που θα προχωρήσει, ακόμα και στη μονομερή διαγραφή του χρέους, αν χρειαστεί και θα αναλάβει να φέρει σε πέρας τη σύγκρουση σε αυτό το πεδίο, όλα τα άλλα, λίγο πολύ, θα ακολουθήσουν.

Διότι μια τέτοια σύγκρουση, εφ'όσον προωθηθεί με συνέπεια, χωρίς αναδίπλωση και πισωγυρίσματα, θα πάει αναγκαστικά τη χώρα πολύ μακριά, σε πολύ βαθείς και ριζοσπαστικούς κοινωνικούς μετασχηματισμούς, ενώ θα επιφέρει ντόμινο ανατρεπτικών εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη.

Ιδού η πρόκληση και και η πρόσκληση στις αριστερές δυνάμεις.

ΜΠΟΡΟΥΝ Ή ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΟΡ ΤΗΣ "ΕΜΦΥΛΙΑΣ" ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.