Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Eιρηνικά ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Νέο ραντεβού αύριο έξω από την Βουλή

Φρούριο θύμιζε και πάλι το κέντρο της Αθήνας, σήμερα Τρίτη ενόψει της πανελλαδικής πανεργατικής πορείας διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Χιλιάδες εργαζόμενοι ξεχύθηκαν στους δρόμους με όπλο την καταψήφιση των νέων μέτρων λιτότητας που φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο και το οποίο, αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή.
Νωρίτερα, πορεία στη Βουλή πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, καθώς επίσης και η ΠΟΕ - ΟΤΑ και οι αυτοκινητιστές ταξί.

Αυξημένα ήταν τα μέτρα ασφαλείας από τις δυνάμεις της αστυνομίας, με τον φόβο τυχόν επεισοδίων, ενώ το κέντρο παρέμεινε για αρκετές ώρες απροσπέλαστο.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τοποθέτησαν κάγκελα στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ οι ομάδες ΔΙΑΣ και Δέλτα πραγματοποιούσαν συνεχείς περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας. Οι πορείες ολοκληρώθηκαν γύρω στις 14.30 χωρίς προσαγωγές.
 
Εφιαλτικές είναι για σήμερα Τρίτη, αλλά και αύριο Τετάρτη, οι μεταφορές για το επιβατικό κοινό, καθώς τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν προαναγγείλλει επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ο κόσμος που συμμετείχε στα σημερινά συλλαλητήρια δεν ξεπέρασε τις 40.000, με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ να υπογραμμίζει ότι είναι "απογοητευμένος" από την μικρή συμμετοχή.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν εκτός από την Αθήνα και σε άλλες πόλεις, όπως τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα, ενώ περιορισμένης έντασης χαρακτηρίζονται τα επεισόδια από την μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη.
 
Στο Πεδίον του Άρεως, όπου έλαβε χώρα η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, βρέθηκε και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την κυβέρνηση "τρικομματική κοινοπραξία που επικυρώνει στη Βουλή ό,τι ζητάει η τρόικα και ζήτησε εκλογές, λέγοντας ότι η μόνη λύση είναι η λαϊκή ετυμηγορία".
Νωρίτερα, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα. Η ίδια υπογράμμισε: "Καλούμε το λαό να προχωρήσει σε συστηματική και καλά οργανωμένη απειθαρχία και ανυπακοή όχι μόνο στις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά γενικότερα στο σύστημα".
Αυστηρό μήνυμα σε όσους επιχειρήσουν να δημιουργήσουν επεισόδια, έστειλε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος.
Χαρακτηριστικά τόνισε ότι θα "ξεγυμνώσει και παραδώσει στην αστυνομία όποιον κάνει έκτροπα".
Ανανεώνουν το ραντεβού τους για Τετάρτη οι ενώσεις εργαζομένων - Δεύτερη ημέρα ταλαιπωρίας για τους επιβάτες
Την Τετάρτη θα παραλύσει για δεύτερη ημέρα η χώρα εξαιτίας της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5 το απόγευμα και την ίδια ώρα θα διαδηλώσει στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.
Αύριο πάντως, όπως ανακοινώθηκε από το Σωματεία Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης στη ΣΤΑΣΥ Α.Ε., οι συρμοί Μετρό και ΗΣΑΠ θα κινηθούν κανονικά από τις 15:00 έως τη λήξη της βάρδιας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο στις 17:00.
Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν και την Τετάρτη τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ.
Κλειστά θα μείνουν την Τετάρτη τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν και τα πλοία την Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
Επίσης, απεργούν την Τετάρτη η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), οι εργαζόμενοι στην 48ωρη απεργία.
Ακόμη, την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι εισαγγελείς ανεβαίνουν στις έδρες έως τις 10:00 το πρωί.
Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από την Τετάρτη έως την ερχόμενη Παρασκευή και θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης.
Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχιστεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.
Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.