Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

«ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ» Τσίπρας: Η κυβέρνηση θέλει να ξεπουλήσει ό,τι έχει απομείνει από τον εθνικό πλούτο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ από τη Λάρυμνα όπου το μεσημέρι επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ

Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στους εργαζόμενους, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τις προβλέψεις εισροών από τις αποκρατικοποιήσεις.   

«Κι αναρωτιόμαστε αν αξίζει τον κόπο να χάσουμε κάθε δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης, σε μια ήδη χρεωκοπημένη οικονομία, για να πάρουμε μια δόση που θα δώσει τη δυνατότητα οι τραπεζίτες που διαχειρίστηκαν την χρεωκοπία της χώρας, να ανακεφαλαιοποιήσουν τις δικές τους ζημιές, χωρίς όμως να δώσουνε ούτε μία ανάσα στην πραγματική οικονομία.   

tsipras-i-kyvernisi-thelei-na-ksepoylisei-oti-exei-apomeinei-apo-ton-ethniko-ploutoΟι ειδήσεις σήμερα Newpost.grΜας είχανε πει πριν από δύο χρόνια ότι ο μοχλός για την έξοδο από την κρίση και την παραγωγική ανασυγκρότηση, είναι οι αποκρατικοποιήσεις και προέβλεπαν 50 δισ. Βεβαίως πολύ σύντομα συνειδητοποίησαν και οι ίδιοι ότι δεν υπάρχουν 50 δισ. από αποκρατικοποιήσεις, έφτιαξαν αυτό το περίφημο ταμείο αξιοποίησης -το ξεπούλημα το λένε αξιοποίηση- της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου, το οποίο επί δύο χρόνια λειτουργεί, έχοντας ξοδέψει ορισμένες δεκάδες εκατομμύριων σε αμοιβές συμβούλων. Πλέον ανακάλυψαν ότι οι αποκρατικοποιήσεις, το πολύ να είναι 10 δισ. την επόμενη τετραετία. Δηλαδή στην πραγματικότητα 2,5 δισ. κατ' έτος». 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση κι έκανε λόγο για ξεπούλημα του εθνικού πλούτου.    
«Το μεγαλύτερο έγκλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις, γιατί αυτούς θα τους επαναφέρουμε με έναν νόμο και ένα άρθρο, όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε, με τη βοήθεια του λαού, σε θέση διακυβέρνησης για να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφή. Το μεγάλο έγκλημα είναι ότι θέλουν τώρα, όσο βρίσκονται στην εξουσία αυτοί που κατεδάφισαν τον τόπο, να ξεπουλήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εθνικό πλούτο για να μην έχει στα χέρια της η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας ,που πολύ σύντομα θα αναλάβει, τα εργαλεία για την παραγωγική ανασυγκρότηση.   

Θέλουν να ξεπουλήσουν τη Λάρκο και μαζί τα μεταλλεία του νικελίου που είναι εθνικός μας πλούτος, που υπολογίζεται σε μία αξία περίπου 20 δισ. ευρώ. Θέλουν να ξεπουλήσουν τη δυνατότητα δηλαδή να μπορέσουμε να κρατηθούμε στα πόδια μας ως χώρα και να μην γίνουμε αποικία χρέους. Και θέλουν να το κάνουν τώρα, γιατί ξέρουν ότι οι μέρες τους τελειώνουν. Και βιάζονται οι πιστωτές, βιάζονται και η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε, εκβιάζοντας μάλιστα με τη δόση που θα δώσουν κάποια στιγμή τον Δεκέμβρη, να περάσουν τον περιβόητο ειδικό λογαριασμό, όπου ανεξάρτητα αν θα βρίσκεται στην Τράπεζα της Ελλάδας ή στις Βρυξέλλες ή το Βερολίνο, αυτός που θα τον διαχειρίζεται και προφανώς δεν θα είναι ο έλληνας υπουργός Οικονομικών". 

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ να δώσουν το δικό τους αγώνα και θα αρχίσει όπως είπε, η αντίστροφη μέτρηση. «Εμείς ήρθαμε εδώ για να σας πούμε ότι έχουν προδιαγράψει το θάνατο μιας εμβληματικής, συμβολικής ιστορικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, μια ς βιομηχανίας με παραγωγικές δυνατότητες ακριβώς επειδή έχει τα δικά της μεταλλεύματα που είναι ο εθνικός μας πλούτος, αλλά ταυτόχρονα να σας δώσουμε την αισιοδοξία ότι μέσα από τον αγώνα τον δικό σας, που θα γίνει ταυτόχρονα και αγώνας του ελληνικού λαού, θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.   

Ας αρχίσει λοιπόν η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση αυτής της κυβέρνησης εθνικής χρεωκοπίας, από δω από εσάς, από τη Λάρκο. Ας πείτε εσείς μολών λαβέ. Τα κλειδιά της χώρας δεν θα τους τα παραδώσουμε. Θα είμαστε στο τέλος νικητές και μέσα από σκληρό αγώνα θα μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε μία χώρα που θα παράγει, μια χώρα που θα διανέμει δίκαια τον πλούτο, με κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη και προκοπή. Είμαστε εδώ για να συμβάλουμε σε αυτό τον αγώνα, για να υποστηρίξουμε τον αγώνα σας. Καλή δύναμη και θα είμαστε νικητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.