Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τσίπρας: Αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα καταρρεύσει ολόκληρη η Ευρωζώνη

Τσίπρας: Αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα καταρρεύσει ολόκληρη η ΕυρωζώνηΤο ελληνικό πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι είναι μέρος του ευρωπαϊκού προβλήματος, αντιμετωπίζεται με λάθος στρατηγική, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.
Είναι αναμφίβολα σημαντικό να υπάρξει η δανειακή διευκόλυνση στην Ελλάδα, αναφέρει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο δίκτυο Al Jazeera, ωστόσο σημειώνει ότι το ζήτημα είναι με ποιους όρους θα δοθούν αυτά τα χρήματα και πώς τα αξιοποιούμε.
«Όλο το τελευταίο διάστημα», προσθέτει ο κ. Τσίπρας, «το ελληνικό πρόβλημα, το οποίο είναι μέρος του ευρωπαϊκού προβλήματος, αντιμετωπίζεται με λάθος στρατηγική και είναι σαν να δίνεις χρήματα σε έναν χρεοκοπημένο, νέα δάνεια για να αποπληρώσει τα προηγούμενα, και δεν ενδιαφέρεσαι αν αυτός θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει, δηλαδή να παραγάγει πλούτο για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη διεύρυνση του χρέους που έχει δημιουργηθεί».
Σχετικά με την επικείμενη απόφαση του Eurogroup, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι
η δόση του δανείου θα δοθεί, διότι αν δεν δοθεί, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταρρεύσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. «Σήμερα, μάλιστα, διάβαζα στην "Deutsche Welle" ότι ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε είπε ότι, αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα πληγεί η ίδια η Γερμανία και θα προσέθετα ότι, αν καταρρεύσει η ελληνική οικονομία και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει ένα "domino effect" που θα οδηγήσει σε κατάρρευση όλη την ευρωζώνη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι τα χρήματα της βοήθειας που θα λάβει η Ελλάδα θα δοθούν στις ελληνικές τράπεζες, «χωρίς πρωτίστως να έχουμε φροντίσει οι ελληνικές τράπεζες να εκκαθαρίσουν τα επισφαλή δάνεια που έχουν δώσει σε χρεοκοπημένες ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις και σε χρεοκοπημένα πλέον ελληνικά νοικοκυριά».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως θα καθίσει στο τραπέζι με τους Ευρωπαίους για να συζητήσει, σημειώνοντας ότι «αυτό που εμάς μας απασχολεί είναι να βρούμε μια βιώσιμη λύση για το ελληνικό πρόβλημα».


Πηγή: Τσίπρας: Αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα καταρρεύσει ολόκληρη η Ευρωζώνη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/77559#ixzz2CpY6BHcM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.