Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Σχεδιάζεται κλείσιμο και ξεπούλημα μέσω ΤΑΙΠΕΔ…
Δ. Δημητρίου : «Μιλάμε για οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο , εναντίον  της μοναδικής εξαγωγικής επιχείρησης νικελίου στην Ευρώπη η οποία διαχειρίζεται ένα μεγάλο μέρος του  ορυκτού  πλούτου της χώρας μας»


Την αντίδρασή τους στο κλείσιμο και ξεπούλημα της ΛΑΡΚ, μέσω των προθέσεων  του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), που προβλέπει το σπάσιμο της εταιρίας σε «καλό» και «κακό» κομμάτι, εκφράζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Θήβα…
«Σχεδιάζουν να δημιουργήσουν δυο εταιρίες, μια νέα
εταιρεία, την οποία στην συνέχεια θα πουλήσουν, αφού θα έχουν μεταβιβαστεί οι εγκαταστάσεις της Λάρυμνας και το μεταλλείο του Αϊ Γιάννη και μια με τα χρέη του παρελθόντος και τα  μεταλλεία της Ευβοίας και της Καστοριάς, την οποία θα  οδηγήσουν σε εκκαθάριση και τους εργαζόμενους στην απόλυση» εξηγεί ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δ. Δημητρίου, χαρακτηρίζοντας τις επιχειρούμενες ενέργειες «προχειρότητες και πειραματισμούς», αλλά και «επικίνδυνες και ανεφάρμοστες»  σε μια βαριά βιομηχανία ,με την δομή και τις ιδιομορφίες της ΛΑΡΚΟ»!
«Πρόκειται  μία κοινή και αδιαίρετη εταιρία, που λειτουργεί κάτω από Δημόσιο έλεγχο, προκειμένου να υπάρχει ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου και αν προχωρήσουν σε αυτό τον καταστροφικό σχεδιασμό, τότε εξυπηρετούν το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ. Μιλάμε για οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο , εναντίον  της μοναδικής εξαγωγικής επιχείρησης νικελίου στην Ευρώπη η οποία διαχειρίζεται ένα μεγάλο μέρος του  ορυκτού  πλούτου της χώρας μας» υπογραμμίζει ο κ. Δημητρίου, δηλώνοντας την πλήρη αντίθεση στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ και προειδοποιώντας για αγώνες «με κάθε μέσο και δύναμη», προκειμένου ανατραπεί ο σχεδιασμός και να διασφαλιστεί το μέλλον και η προοπτική της ΛΑΡΚΟ και τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Το Εργατικό Κέντρο Θήβας καλεί τον υπ. Οικονομικών και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων  που στηρίζουν την συγκυβέρνηση ,να αποτρέψουν την – διορισμένη από αυτούς - διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για τους πρόχειρους και καταστροφικούς σχεδιασμούς που υπονομεύουν το μέλλον της ΛΑΡΚΟ και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης να αναδείξουν την ΛΑΡΚΟ σαν το αποκορύφωμα  της καταστροφικής πολιτικής που ακολουθείται στην χώρα μας.
Παράλληλα, καλούνται κυβέρνηση και αρμόδια Υπουργεία , να ικανοποιήσουν το αίτημα της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ για μακροχρόνια ανανέωση των Δημόσιων παραχωρήσεων γης που είχαν παραχωρηθεί εδώ και 37 χρόνια και λήγουν στις 31.12.2012, αλλά και τους εργαζόμενους να αντιδράσουν με το πιο δυναμικό και αποτελεσματικό τρόπο προκειμένου να αποτρέψουν την καταστροφή της εταιρίας, με προσφυγές στην δικαιοσύνη που θα στείλουν στο ειδώλιο του κατηγορουμένου όσους ευθύνονται για το οικονομικό έγκλημα που πρόκειται να συντελεστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.