Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η τρόικα διαφωνεί για το ελληνικό χρέος


Η τρόικα διαφωνεί για το ελληνικό χρέος
Μπορεί η Ευρώπη να χαιρετίζει την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων, ωστόσο το πρόβλημα όχι μόνο δεν έχει λυθεί, αλλά ακόμα υπάρχουν διαφωνίες εντός της τρόικας αναφορικά με το μέγεθος του χρέους της χώρας, το οποίο είναι σήμερα στο 175% του ΑΕΠ και προβλέπεται να φτάσει το 190% το 2013. Ο στόχος είναι να πέσει μέχρι το 2020 στο 120%, στο ανώτατο όριο όπου σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters, τόνισαν ότι τόσο το ΔΝΤ όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραδέχονται ότι ο στόχος που έχει τεθεί για το 2020, δηλαδή να πέσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ, δεν θα επιτευχθεί όμως δεν συμφωνούν στους υπολογισμούς τους για το πόσο μεγάλη θα είναι η απόσταση.
Ένας αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε ότι μεταξύ των εκτιμήσεων του ΔΝΤ και της Επιτροπής υπάρχει μια διαφορά 20 ποσοστιαίων μονάδων (περίπου 40 δισ ευρώ δηλαδή), με τις Βρυξέλλες να κάνουν πιο αισιόδοξες προβλέψεις. "Το πραγματικό πρόβλημα σήμερα βρίσκεται εντός της ίδιας της τρόικας. Δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους", τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος.
Ακόμα μία πηγή, που φέρεται να έχει γνώση των συνομιλιών που πραγματοποιούνται μεταξύ των μελών της τροίκας ανέφερε στο πρακτορείο ότι "υπήρχε διαφωνία για τα νούμερα" καθώς οι προβλέψεις της ΕΕ και του ΔΝΤ διαφέρουν μεταξύ τους κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες. "Όλοι συμφώνησαν ότι το χρέος θα είναι πολύ πάνω από το 120% του ΑΕΠ αλλά διαφώνησαν στο πόσο παραπάνω", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.