Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Οι «κουτόφραγκοι» δεν δίνουν τη δόση, ζητούν και τα κλειδιά της χώρας…

Ακόμα και ο πιο αφελής πια ευρωπαίος πολιτικός έχει αντιληφθεί τον παραδόπιστο τρόπο που λειτουργεί το σάπιο ελληνικό πολιτικό σύστημα πίσω από την πλάτη του λαού. Δεν ήταν εξάλλου και τόσο δύσκολο. Όταν το πολιτικό σύστημα και οι άρχουσες ελίτ της χώρας εισπράττουν συνεχώς εδώ και τρία χρόνια τις δόσεις από την τρόϊκα, αλλά δεν προχωρούν σε καμία διαρθρωτική αλλαγή στη χώρα, ούτε σε διάλυση του πελατειακού πολιτικού συστήματος που θα έπειθε ότι μπορεί να υπάρξει…. ανάπτυξη και βιώσιμη λύση, είναι επόμενο ότι κάποια στιγμή θα γίνονταν αντικείμενα εκβιασμού των δανειστών.

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα, κρατώντας ακόμα και την αναπνοή του, με όργιο προπαγάνδας στα ΜΜΕ και με το όριο των 153 βουλευτών, ψήφισε στα πεταχτά ό,τι του πάσαρε η τρόϊκα και περίμενε να εισπράξει από τους «κουτόφραγκους» τη δόση των 31,5 δις ευρώ για να καλύψει η κρατικοδίαιτη άρχουσα τάξη τις δικές της ζημιές. Στο λαό δεν θα ερχόταν ούτε ευρώ.  
 Όμως οι δανειστές, ειδικά τώρα που οι ευρωπαϊκές τράπεζες ξεφορτώθηκαν τα τοξικά ελληνικά ομόλογα σε βάρος του ελληνικού λαού και αφού αντιλήφθηκαν με τι είδους πολιτικοοικονομική άρχουσα τάξη έχουν να κάνουν, δεν είναι αφελείς να δώσουν ξανά χρήματα, απεμπολώντας την ευκαιρία για περαιτέρω εξουσίαση της Ελλάδας. Αυτά που θα ζητήσουν από εδώ και πέρα θα είναι ουσιαστικά τα κλειδιά της χώρας.
Και το χειρότερο είναι ότι το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα τελικά θα παραδώσει τα κλειδιά της χώρας και τα 31,5 αργύρια  θα δοθούν κανονικά σ’ αυτούς που την ξεπουλάνε.. 
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.