Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Απλά μαθηματικά - Απλά δημοκρατικά

Απλά μαθηματικά - Απλά δημοκρατικά

Έχει καταλυθεί πλέον, κάθε ίχνος δημοκρατίας. Αντίθετα, η βλακεία και η αφέλεια βασιλεύουν.

Δε φταίνε οι βουλευτές ακούω καθημερινά. Φταίμε εμείς ή αυτοί που τους ψήφισαν. Αυτούς ψηφίσαμε, αυτοί μας αξίζουν.


Ας δούμε κατά πόσο αληθεύει αυτή η διαπίστωση:


1. Τα ποσοστά που συγκέντρωσαν τα δύο κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι 29.66% και 12.28% αντίστοιχα, δηλαδή 41.94% στο σύνολο. Επομένως οι έδρες που θα έπρεπε να έχουν, είναι στον αριθμό 103 (41,94 x 300) και όχι 153 όπως είναι σήμερα. Πως προκύπτουν οι 50 επιπλέον έδρες; Με τον πλήρως αντιδημοκρατικό νόμο Παυλόπουλου φυσικά, έναν νόμο που ΚΑΤΑΡΓΕΙ την ίση αξία της κάθε ψήφου.


Με άλλα λόγια, το εκλογικό αποτέλεσμα, δεν είναι πραγματικό.

2. Όποιος δε συμμορφώνεται με τη θέση του αρχηγού του κόμματος, θα διαγράφεται. Επομένως δεν υπάρχει λόγος να ψηφίζουμε πρόσωπα, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει ο βουλευτής. Ας σταματήσουμε να τους πληρώνουμε λοιπόν, ας υπάρχει μόνο ο αρχηγός του κόμματος, ας αποφασίζει και ας ανακοινώνει. Φυσικά, μπορούμε να τον αποκαλούμε μεταξύ μας βασιλέα, ώστε να μην κοροϊδευόμαστε. 

Δημοκρατικές οι διαγραφές; Άκρως.

3. Αποχή: Η αποχή στις εκλογές Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, άγγιξε το 40%. Είτε για λόγους απαξίωσης των υποψηφίων, είτε για λόγους δυσκολιών στη μετακίνηση, είτε για λόγους παιδείας, ο Έλληνας απείχε κατά 40%. Στην αρχαία Ελλάδα, η τιμωρία απέναντι στην αποχή από τα ζητήματα του κράτους, ήταν ο θάνατος, καθώς πίστευαν, πως δεν αξίζει κάποιος να ζει, εάν δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της πατρίδας του. Παράλογο και αναχρονιστικό το ξέρω. Δεν ξέρω ποιον εξυπηρετεί η παρούσα κατάσταση. Λέτε να είναι τα κόμματα του μνημονίου;


Πιστεύετε πως αν δεν ίσχυε κάτι από τα παραπάνω 3, το μνημόνιο θα περνούσε; Θα μπορούσε η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, να περάσει τα μέτρα με 103 έδρες; Αλλά ακόμα και από αυτούς τους 103, θα ψήφιζαν όλοι "ΝΑΙ", εάν δεν υπήρχε ο φόβος της διαγραφής τους και ο μετέπειτα πόλεμος που θα ασκούνταν σε αυτούς και τις οικογένειες τους; Σίγουρα όχι, ακόμα και γνωρίζοντας με απόλυτη βεβαιότητα ότι θα διαγράφονταν, ψήφισαν "ΌΧΙ".

Χρειάζεται να μιλήσουμε και για το πόσο ακόμα διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, εάν η εκλογική διαδικασία γίνονταν απλούστερη όπως είναι σε άλλες χώρες της Ευρώπης, και η συμμετοχή σε αυτήν ήταν υποχρεωτική και επομένως μεγαλύτερη; 

Και όλα αυτά, συζητώντας απλά για τα ευκόλως εννοούμενα.


Μάλλον το έχουμε ξεκινήσει από λάθος βάση το ζήτημα δε νομίζετε;



%Tyler


Πηγή: Απλά μαθηματικά - Απλά δημοκρατικά - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.