Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΝΤ ΑΝΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΔΟΣΗ ΚΑΙ «ΦΤΥΝΟΥΝ» ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΠΕΥΔΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Εικόνα καραβιού που έχει συντριβεί στα βράχια δίνει πλέον ησυγκυβέρνηση.
Η ψήφιση του μνημονιακού πακέτου με μόλις 153 βουλευτές και οι διαγραφές σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, επιβεβαιώνουν το ναυάγιο.
Η συγκυβέρνηση καταρρέει, ενώ τα κόμματα που τη συναπαρτίζουν βρίσκονται σε βαθιά κρίση ή και τελούν υπό διάλυση, με χαρακτηριστική την περίπτωση του ΠΑΣΟΚ.
Η ψήφιση του μνημονιακού πακέτου - φρανκενστάιν πραγματοποιήθηκε
στο όνομα της δόσης των 31,5 δισ.
Το οποίο καθίσταται συντριπτικό από την γενική κατακραυγή, που εκφράστηκε ιδιαίτερα με την απέραντη λαοθάλασσα την Τετάρτη (7/11) στο Σύνταγμα.
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της (αντισυνταγματικής - πραξικοπηματικής) ψήφισης και ήρθε οΓερμανός Υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε να ξεφτιλίσει την κυβέρνηση και τους βουλευτές που την ακολούθησαν.
Ο Σόιμπλε αφού είπε «εύγε» στην κυβέρνηση για την ψήφιση των μέτρων, δήλωσε κυνικότατα ότι θα περάσουν αρκετές εβδομάδες για να συζητηθεί η χορήγηση της δόσης, που μάλλον θα δοθεί, όποτε δοθεί, σε δόσεις και με δεσμευμένο λογαριασμό!
Ήδη η κυβέρνηση σπεύδει για πρώτη φορά να εκδώσει και μηνιαία έντοκα γραμμάτια, ληστεύοντας τον ελληνικό λαό, για να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία!
Από την άλλη, το ΔΝΤ διακηρύσσει ότι δεν θα καταβάλλει ούτε ένα ευρώ, αν το χρέος δεν γίνειβιώσιμο, πράγμα που σημαίνει «κούρεμα» και ζημιά για τα κράτη της ΕΕ και την ίδια τη Γερμανία, γεγονός πολιτικά δυσβάστακτο γι' αυτές!
Ο Γ. Στουρνάρας, ματαίως, προσπαθεί με δηλώσεις του, να καθησυχάσει την κοινή γνώμη και κυρίως να δικαιολογήσει τον εαυτό του και την συγκυβέρνηση.
Η Ελλάδα γίνεται «σάκος του μποξ» στην αντιπαράθεση Γερμανίας - ΔΝΤ (και ΗΠΑ!).
Αυτήν την ώρα η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ την Αριστερά για την εφαρμογή ενός εναλλακτικού ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος.
Η Αριστερά, όμως, μπορεί να ανταποκριθεί ή οι δυνάμεις της αλληλοεξοντώνονται και κινούνται σετροχιές εκτός πραγματικότητας και εκτός των αναγκών που πιέζουν;
Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να προχωρήσει σε μια νέα σοβαρή ριζοσπαστικοποίηση, σε μια πολύ πιο ουσιαστικήπροετοιμασία και να επιδείξει μια νέα φερεγγυότητα σε ενωτική αριστερή κατεύθυνση.
Το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ οφείλουν να προσγειωθούν σε μια ενωτική στρατηγική και σε ένα πρόγραμμαμετάβασης στο σοσιαλισμό, με επίκαιρους, άμεσους και ζωτικούς στόχους.
Η κύρια ευθύνη για πρωτοβουλίες στις ως άνω κατευθύνσεις, που είναι επείγουσες, βαραίνει κυρίως τονΣΥΡΙΖΑ.
Ένα ΣΥΡΙΖΑ του οποίου κάποιες ηγετικές ομάδες οφείλουν να πάψουν να προσβλέπουν σε διαχειριστικές διολισθήσεις, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί συνολικότερα, πειστικότερα και αποφασιστικά για να απαντήσει στις μεγάλες και ώριμες ιστορικές προκλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.