Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΣΤΗ «ΛΑΡΚΟ» Καλλιεργούν στους εργάτες επανάπαυση

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Αυταπάτες καλλιεργούν για μια ακόμη φορά οι ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ στη ΛΑΡΚΟ, φτάνοντας στο σημείο να λένε στους εργαζόμενους ότι αν πέσει η κυβέρνηση τότε η εταιρεία μπορεί να σωθεί και να μην ιδιωτικοποιηθεί. Με αυτόν τον τρόπο, οι δυνάμεις αυτές στοχεύουν άλλη μια φορά στο να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους, να μην οργανωθούν, να μην αντιμετωπίσουν την επιθετικότητα συγκυβέρνησης, τρόικας και ΕΕ, που επιδιώκουν τη διχοτόμηση και ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, όπως υπαγορεύει η στρατηγική της ΕΕ και η «αξιοποίηση» του δημόσιου πλούτου από τα μονοπώλια.

Είναι ενδεικτικό ότι αφήνουν στο απυρόβλητο την πολιτική που γεννάει τα προβλήματα των εργαζομένων και αρκούνται σε μια καταγγελία προσώπων, λες και τα πρόσωπα ευθύνονται από μόνα τους και δεν υπηρετούν πολιτικές.


Στην προχτεσινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ (η πρόταση των οποίων έγινε δεκτή) ζήτησαν 3μηνη εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για να πραγματοποιήσουν μια... ημερίδα (με ταυτόχρονη απεργία) και σε άλλη φάση να προχωρήσουν σε νέα απεργία και ταυτόχρονη κάθοδο στην Αθήνα. Επιπλέον θα απευθυνθούν με επιστολές στην πολιτική ηγεσία, σε κόμματα και την περιφερειακή διοίκηση. Και όλα αυτά, όταν είναι επείγουσα ανάγκη η άμεση κινητοποίηση των εργαζομένων και η ταυτόχρονη κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής σε αγωνιστική κατεύθυνση.

Το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» (ΕΑΜ) της ΛΑΡΚΟ (σ.σ.: η παράταξη που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση αγώνα και μορφών πάλης. Καλώντας στην επερχόμενη 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία, πρότειναν την πρώτη μέρα κινητοποίηση στη Λαμία και τη δεύτερη μέρα κινητοποίηση στη Λάρυμνα (όπου βρίσκεται το εργοστάσιο) με συγκέντρωση όλων των σωματείων και όλων των εργαζομένων καθώς και των τοπικών κοινωνιών με ταυτόχρονη Γενική Συνέλευση, όπου θα αποφασιστεί νέα απεργία και κλιμάκωση του αγώνα.

Ως πλαίσιο πάλης, οι δυνάμεις του ΕΑΜ, πρότειναν:

  • Να δοθούν τώρα στη ΛΑΡΚΟ οι άδειες λειτουργίας.
  • Κανένας τεμαχισμός και καμιά ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.
  • Καμιά απόλυση ή περικοπή αποδοχών.
  • Υπογραφή σύμβασης, που θα κατοχυρώνει όλα τα κεκτημένα. Οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες να γίνουν αορίστου χρόνου και όλοι οι εργαζόμενοι να ανήκουν στην ίδια σύμβαση.
  • Καλά οργανωμένη και στελεχωμένη ΛΑΡΚΟ, που στα πλαίσιο ενός ενιαίου δημόσιου φορέα ορυκτού πλούτου της χώρας θα αναπτύσσεται με καθετοποιημένη παραγωγή προς όφελος του λαού.

Το ΕΑΜ, καταγγέλλει ότι οι δυνάμεις των ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ, στοχεύουν να χρησιμοποιήσουν την 3μηνη εξουσιοδότηση για να ξεφουσκώσουν τον αγώνα και τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Καθόλου τυχαία, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, κι ενώ η ΛΑΡΚΟ βρίσκεται αντιμέτωπη με την ιδιωτικοποίηση, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ δεν έχουν προγραμματίσει απολύτως τίποτα, υπονομεύοντας με αυτόν τον τρόπο την πρώτη αγωνιστική απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.