Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: "Όχι στη λιτότητα"

Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης ενάντια "στις καταστροφικές επιβαλλόμενες νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν της κρίσης και του χρέους".
Τα δύο συνδικάτα είχαν κηρύξει στάση εργασίας ως τις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης η οποία ίσχυε και για τα ΜΜΕ.
Στις 13:00 άρχισαν
να συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι στην πλατεία Κλαυθμώνος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικαλιστών οργανώσεων. Από εκεί, μέσω της Σταδίου, ξεκίνησε η πορεία προς το Σύνταγμα που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι.
Στη στάση εργασίας που είχαν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ μετείχαν δάσκαλοι, καθηγητές, δημοσιογράφοι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Ωστόσο, τα δρομολόγια του σιδηροδρομικού άξονα (Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη) έγιναν κανονικά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 10.000 διαδηλωτές ένωσαν τις φωνές τους με αντιπροσωπείες από Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία.
"Οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα μας και στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου είναι καταστροφικές και αδιέξοδες, δε λύνουν απεναντίας αυξάνουν τα προβλήματα στις κοινωνίες και τις οικονομίες, διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, εξαθλιώνουν τους λαούς", σημείωσε η ΓΣΕΕ.
Το "παρών" στο σημερινό συλλαλητήριο των συνδικάτων, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης κατά της λιτότητας, έδωσε αντιπροσωπεία και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με επικεφαλής τον Γραμματέα Συνδικαλισμού Νίκο Δρίτσα.
Κινητοποιήσεις σε 23 χώρες
Στη σημερινή ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης συμμετείχαν συνολικά 40 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 23 ευρωπαϊκές χώρες, με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.
"Όσοι σπέρνουν λιτότητα θα θερίσουν ύφεση" τόνισε, σε δήλωσή της, η γενική γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, Μπερναντέτ Σεγκόλ και προσθέτει ότι "οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να ακούσουν την οργή των ανθρώπων που βγαίνουν στους δρόμους".
Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες των κρατών που ευρωπαϊκού Νότου που πλήττονται από τη λιτότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.