Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Στο ικρίωμα η ζωή των Ελλήνων

Του Κ. Χαρδαβέλλα
Στο ικρίωμα η ζωή των ΕλλήνωνΠρώτο, ανεξέλεγκτη πτώχευση με στάση πληρωμών και έξοδο από τη ζώνη του ευρώ. Δεύτερο, νέα μέτρα σκληρής λιτότητας με το μνημόνιο 4 και παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Τη ζοφερή αυτή πρόβλεψη για τη χώρα μας
κάνουν σήμερα στο newsbomb.gr οικονομικοί συντάκτες του Bloomberg και στελέχη της Deutsche Bank με τους οποίους επικοινωνούμε από το πρωί.
Παράλληλα, υπάρχουν απόρρητες μελέτες στελεχών της Eurobank και της Alpha Bank προς την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος, που επισημαίνουν τον άμεσο κίνδυνο παντελούς έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, με άμεση συνέπεια ακαριαία ασφυξία στην ελληνική οικονομία.
Οικονομολόγοι και σημαντικοί πολιτικοί παράγοντες, όπως η κ. Λούκα Κατσέλη, μέσα από μαθηματικά μοντέλα βγάζουν το συμπέρασμα μιας ύφεσης της τάξης του 7 ή και 8 % για το 2013, αύξηση του ελλείμματος και των χρεών που θα οδηγήσουν σε νέα μέτρα, εφόσον δεν πέσει χρήμα στην αγορά και δεν καταβληθούν χρεωστούμενα από το κράτος σε επιχειρήσεις και ιδιώτες.
Με τα δεδομένα αυτά και με την ισχνή πλειοψηφία των 153 ψήφων, που ψηφίστηκαν χθες τα μέτρα της τρόικα, με τη ΔΗΜΑΡ ουσιαστικά εκτός συγκυβέρνησης και το ΠΑΣΟΚ σε πλήρη διάλυση, η συγκυβέρνηση Σαμαρά ίσως να μετράει ήδη μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.