Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Σύνταξη-παραίτηση Πολυζώη από Λάρκο και ΠΑΣΚΕ

ΝΕΑ της ΜεσσαπίαςΈχει γραφτεί από Γεώργιος Πρατζί,κος
Παρασκευή, 09 Νοέμβριος 2012
Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων της Λάρκο κος Κώστας Πολυζώης, πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, που γίνονται στις 15 Νοεμβρίου, διότι μετράει τα ένσημα ώστε να βγει σε συνταξιοδότηση.
Ο Πολυζώης ανέφερε ότι "έχουν γίνει πολλά εγκλήματα από συνδικαλιστές που μέτραγαν ένσημα για να βγουν σε σύνταξη" και εξήγησε με αυτόν τον τρόπο την παραίτησή του, αφού αποτελεί "αρχή" για το συνδικαλιστικό κίνημα να μην έχουμε "συνταξιούχους συνδικαλιστές". Παρ' όλα ταύτα ανέφερε ότι θα παραμείνει στο πλευρό της νέας διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Κώστας Πολυζώης ήταν επί 17 ολόκληρα χρόνια πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της Λάρκο στην Εύβοια και είναι ένας
από τους δύο αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της Λάρκο και από αυτή τη θέση καλείται να παλέψει ενάντια στο ξεπούλημα της εταιρίας.
Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν και αυτοί που "ανακουφίζονται" από την συνταξιοδότησή του, και φυσικά αναφερόμαστε σε αντιπάλους συνδικαλιστικούς χώρους, κύκλους των νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων των κομμάτων της συγκυβέρνησης αλλά και εργαζομένων στην εταιρεία, οι οποίοι χαρακτηρίζουν την έως τώρα πορεία του, και ιδιαίτερα την συνδικαλιστική, ως μία πορεία η οποία υπήρξε σε απόλυτη ταύτιση με το λεγόμενο "παλαιό ΠΑΣΟΚ, των διορισμών, της ρουσφετοκρατίας και των παλαιοκομματικών αντιλήψεων" σε ότι αφορά το πως πορεύθηκε η εταιρία μετά το πέρασμά της από τον ιδιωτικό τομέα στην "κρατικοποίησή" της. Άλλωστε με τα όσα είπε πρόσφατα στην γενική συνέλευση των εργαζομένων και τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε και τη γλώσσα που μίλησε, τονίζουν ότι αυτή είναι η αντίληψή του και αυτές είναι οι πεποιθήσεις του για μία κρατικοδίαιτη Λάρκο η οποία είτε ήταν είτε δεν ήταν ανταγωνιστική έπρεπε να ζει και να πορεύεται στην "αγκαλιά" του κράτους.
Χαρακτηριστικό είναι τα όσα μας μετέφερε παλαιός συνδικαλιστής της εταιρίας και πλέον πολλά χρόνια  συνταξιοδοτούμενος, ο οποίος μας είπε: "η ΠΑΣΚΕ της οποίας στέλεχος επί σειρά ετών ήταν ο κος Πολυζώης, υπήρξε περίοδος και μάλιστα σε εποχές χαλεπές για την εταιρία, που συνδιοικούσε τη Λάρκο και όταν κάποιος φώναζε εκείνη την εποχή για ανταγωνιστικότητα, για κερδοφορία κ.ο.κ. έμπαινε στον πάγο, γιατί αυτούς το μόνο που τους ένοιαζε ήταν οι ρουσφετολογικές προσλήψεις, τα επιδόματα και οι μισθοί τους, την ώρα που τα μαύρα σύννεφα για τη Λάρκο είχαν ήδη φανεί στον ορίζοντα".
Εμείς αυτό που έχουμε να ευχηθούμε είναι καλό επαγγελματικό κατευόδιο στον Κώστα Πολυζώη και η ιστορία θα κρίνει θετικά ή αρνητικά την παρουσία του στα συλλογικά γεγονότα της Λάρκο. Άλλωστε η ενασχόληση  με τον συνδικαλισμό, την πολιτική και τα κοινά ποτέ δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.