Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Φθιώτιδας «Το Ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ είναι τεράστιο έγκλημα και πρέπει να αποτραπεί!»


Η επιλογή της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να οδηγήσει σε διάσπαση και ξεπούλημα μια παραγωγική επιχείρηση που δίνει εργασία σε χιλιάδες οικογένειες, που παρόλη την κακοδιαχείριση δεκαετιών, κατάφερε με τις θυσίες των ίδιων των εργαζόμενων και χωρίς καμία κρατική υποστήριξη ναανακάμψει και πλέον να είναι κερδοφόρα, αποτελεί ξεκάθαρη επιλογή να εξυπηρετήσει ντόπια και διεθνή συμφέροντα που θέλουν να βάλουν χέρι στον εθνικό πλούτο της χώρας.
Έρχεται ως συνέχεια των προηγούμενων μεθοδεύσεων των μνημονιακών κυβερνήσεων να μειώσουν το κόστος εργασίας με τις περικοπές μισθών και να εκβιάσουν την ίδια λειτουργία της εταιρείας με τις άδειες διαχείρισης μεταλλευμάτων και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος . Στόχος όπως διαφαίνεται είναι να δοθεί αντί πινακίου φακής μια κερδοφόρα εθνικής σημασίας βιομηχανία, με εξασφαλισμένες τις πρώτες ύλες και με πολύ φθηνό εργατικό δυναμικό.
Η ιδιωτικοποίηση και εκχώρηση της ΛΑΡΚΟ
δεν είναι προς όφελος κανενός. Ούτε των εργαζομένων που αν δεν απολυθούν πλέον θα δουλεύουν σε πιο απάνθροοπες συνθήκες, ούτε των κατοίκων της Λοκρίδας που θα χτυπηθούν από την έρημο της ανεργίας και της φτώχειας, ούτε την ίδια η χώρα που θα χάσει ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για να ανασυγκροτήσει την οικονομία της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, σε αντίθεση με τις θέσεις των κομμάτων του μνημονίου ,προτείνει μέσω του επικαιροποιημένου προγράμματος του για την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, την εκπόνηση εθνικής στρατηγικής για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και την ίδρυση ταμείου εθνικού πλούτου.
Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν , να αναδείξουν το ζήτημα στην τοπική κοινωνία και με τους αγώνες τους να βάλουν φρένο στο ξεπούλημα της εταιρείας .
 

Μαζί συντονισμένα όλοι οι φορείς της περιοχής της Λοκρίδας να αντιδράσουν στην υποβάθμιση και στο ξεπούλημα μιας παραγωγικής εταιρείας, στην απαξίωση και κατάργηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας, στην υποβάθμιση και στην εργασιακή και παραγωγική ερήμωση του τόπου.
 



                  ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.