Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

 ΔΕΗ - Λάρκο: Εντείνονται οι επιχειρηματικές κόντρες

Ακόμη και τον κίνδυνο «παύσης λειτουργίας» επικαλούνται κύκλοι της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, αναφορικά με την αξίωση της ΔΕΗ για συντηρητική κατάσχεση ύψους 39,2 εκατ. ευρώ- ως ασφαλιστικά μέτρα- η οποία συζητήθηκε χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας. Η απόφαση αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα. Εκεί οδηγεί η φιλομονοπωλιακή πολιτική του ανταγωνισμού και του επιχειρηματικού κέρδους, αυτό είναι το αποτέλεσμα των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής. Μία πρώην ΔΕΚΟ που φτιάχτηκε από το υστέρημα του λαού να απειλεί, στο όνομα των κερδών των μετόχων της, με κλείσιμο μια βαριά βιομηχανία της χώρας που ανήκει στο δημόσιο, η οποία όμως έτσι κι αλλιώς προορίζεται για παραχώρηση σε ιδιώτες.

Η ΔΕΗ αξιώνει τα 39,2 εκατ. ευρώ έναντι ανεξόφλητων λογαριασμών, ενώ η πλευρά της ΛΑΡΚΟ το αμφισβητεί και έχει προσφύγει στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εναντίον της ΔΕΗ, κατορθώνοντας μάλιστα να εκδοθεί προσωρινή τιμή για το ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλότερη από την μέχρι τότε χρέωση της ΔΕΗ.
Οι δικηγόροι των πλευρών, υποτίθεται ότι στηρίζουν τα συμφέροντά των δύο εταιρειών, μόνο που το πραγματικό όφελος για την κοινωνία δεν βρίσκεται με τη μία ή την άλλη πλευρά. Όφελος για τους εργαζόμενους και τον τόπο, όφελος ακόμα και για τις δύο εταιρείες είναι μόνο η κοινωνικοποίησή τους, η εξασφάλιση της λειτουργίας τους σε ειδικούς κλαδικούς φορείς του δημοσίου, η σχεδιοποιημένη ανάπτυξη της παραγωγής τους, με στόχο την κάλυψη των αναγκών της οικονομίας σε ηλεκτρική ενέργεια και μεταλλεύματα.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.