Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο ξένος Τύπος για την υπερψήφιση των μέτρων

Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησε η Ευρώπη την εξέλιξη της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή.

Ενδεικτική του ενδιαφέροντος των εταίρων μας για τις εξελίξεις στην Αθήνα ήταν και η δήλωση του επικεφαλής του Εurogroup Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος κάλεσε τους Έλληνες να εφαρμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, από

τη Σιγκαπούρη όπου βρέθηκε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δήλωσε πως «οι Έλληνες φίλοι μας δεν έχουν άλλη επιλογή από το να εφαρμόσουν αυτά τα οδυνηρά αλλά απαραίτητα μέτρα και η εντύπωσή μου είναι πως οι ίδιοι οι Έλληνες το κατανοούν».

Την ίδια στιγμή ο ευρωπαϊκός Τύπος φιλοξενεί εκτενή ρεπορτάζ για την ψηφοφορίας στη Βουλή με το θετικό αποτέλεσμα να αποτελεί πρώτη είδηση. Τόσο η οριακή πλειοψηφία υπέρ των νέων μέτρων, όσο και τα επεισόδια έξω από το κοινοβούλιο και ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών κυριάρχησαν στις αναφορές των ευρωπαϊκών Μέσων ενημέρωσης.

Το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” στην ηλεκτρονική του έκδοση αναφέρεται στην υπερψήφιση των μέτρων, κάτι που ήταν αναγκαίο για να λάβει η χώρα μας τη νέα οικονομική βοήθεια και να διασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ[….] η ψηφοφορία συνοδεύτηκε από επεισόδια έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο».

«Η Ελλάδα ενέκρινε το νέο πακέτο λιτότητας» αναφέρει και ο βρετανικός “Guardian” σε συνεχή ενημέρωση από την Αθήνα. Η εφημερίδα κάνει ιδιαίτερη μνεία στην οριακή πλειοψηφία που εξασφάλισε ο κυβερνών συνασπισμός.

«Οι Έλληνες νομοθέτες ενέκριναν τα νέα μέτρα λιτότητας παρά τις έντονες αντιδράσεις μέσα και έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο» αναφέρει και το σχετικό δημοσίευμα του BBC.

«Η Ελλάδα ψηφίζει νέα μέτρα λιτότητας» γράφει και η γαλλική οικονομική εφημερίδα “Les Echos” ενώ και η εφημερίδα “Le Monde” περιγράφει τις δραματικές εξελίξεις και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην απειλή των υπαλλήλων της Βουλής να προχωρήσουν σε στάση εργασίας καθώς και στην απόσυρση της διάταξης που τους αφορούσε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.