Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ-ΕΑΜ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ



 
        
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ                                                    
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΕΑΜ
  
 Λάρυμνα     26.11.2012
  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Καμία επανάπαυση. Κανένας εφησυχασμός. Καμία αυταπάτη.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Η 24ωρη απεργία που πραγματοποιήσαμε στις 22.11.2012 πρέπει να είναι η αφετηρία για να αναπτύξουμε πιο δυναμικούς, πολύπλευρους και πολύμορφους αγώνες ώστε να αποκρούσουμε τα αντεργατικά σχέδια που θέλουν να εφαρμόσουν σε βάρος μας, να εμποδίσουμε την ιδιωτικοποίηση της Λάρκο.


ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ
γιατί οι δυνάμεις της πλουτοκρατίας το πολιτικό τους προσωπικό, η ΕΕ έχουν πάρει τις αποφάσεις τους.
Με κάθε τρόπο, με όλους τους μηχανισμούς, με ενιαία ή διαιρεμένη Λάρκο, κλειστή ή ανοιχτή, με όλους ή ορισμένους εργαζόμενους απολυμένους θα κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να πετύχουν το στρατηγικό τους στόχο, την ιδιωτικοποίηση της Λάρκο και τους εργάτες σύγχρονους σκλάβους που θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ξερό ψωμί.

ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΑΝ ΑΥΤΟ
στην πρόσφατη ημερίδα που διοργάνωσαν οι πλειοψηφίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ που κυριαρχούν στα σωματεία.
Όλοι οι συμμετέχοντες, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι των ΓΣΕΕ, ΕΚ, ΠΟΕΜ, οι ηγεσίες των σωματίων, εκτός του βουλευτή του ΚΚΕ και τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης, είτε με το καρώτο, είτε με το ρόπαλο ένα μήνυμα προσπάθησαν να μας επιβάλουν, πως η Λάρκο χρειάζεται ιδιωτικοποίηση.
 Για να μας μπερδέψουν μας είπαν ότι για τη σημερινή κατάσταση φταίει το μοντέλο λειτουργίας της, οι ανίκανες διοικήσεις  της, το καλοπληρωμένο επιστημονικό προσωπικό της, ότι δεν πρέπει να ξεπουληθεί, ότι πρέπει να δουλέψει για το εθνικό συμφέρον, ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει σχέδιο, ότι μας συμπαραστέκονται, ότι μια άλλη αντιμνημονιακή κυβέρνηση θα δώσει λύση και αρκετές άλλες κορόνες.

ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΥΨΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ
Ότι όλοι κινούνται στη λογική της διαχείρισης της σημερινής αστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας. Ότι οι μεν κυβερνητικοί κινούνται στο δρόμο της πλήρους ιδιωτικοποίησης, οι δε άλλοι της αντιπολίτευσης στο δρόμο της μερικής και με πιό καλό τίμημα.Τσακώνονται βέβαια για το ποια  Κυβέρνηση θα την ιδιωτικοποιήσει. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για αυτούς γιατί μέσα από αυτήν την διαδικασία θα αποκομίσουν πολιτικά και οικονομικά οφέλη, θα τύχουν της εύνοιας της μιας ή άλλης μερίδας καπιταλιστών που τα συμφέροντα θα εξυπηρετήσουν.

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ
Κιχ δεν έβγαλαν για τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, για τα πετσοκομμένα δικαιώματα μας, ασφαλιστικά , συνταξιοδοτικά , μισθολογικά κ.α. .
Την έκαναν γαργάρα για την δημιουργία μονάδας ανοξείδωτου Χάλυβα που είναι υπεραξία του πρωτογενούς παραγόμενου νικελίου, για την αξιοποίηση των υποπροϊόντων , γιατί αυτό δεν συμφέρει τα ξένα μονοπώλια.
Δεν μας είπαν ότι για όλα αυτά που βιώνουμε φταίει το κοινωνικοπολιτικό σύστημα , ο καπιταλισμός , η κυριαρχία των μονοπωλίων , το πολιτικό τους προσωπικό, η βαρβαρότητα της Ε.Ε, του ΔΝΤ.
Δεν μας είπαν ότι όλοι αυτοί είτε μέσα από υπουργικά, βουλευτικά, κυβερνητικά πόστα που είχαν και έχουν, είτε ως αντιπολίτευση , είτε ως δήμαρχοι και συνδικαλιστικές  ηγεσίες έχουν ψηφίσει και αποδεχτεί νόμους αντεργατικούς προ και μετά μνημονίων και ότι είναι αυτοί υπεύθυνοι εδώ που φθάσαμε.
Δεν μας είπαν ότι το ΤΑΙΠΕΔ και οι τάχα ανίκανες διοικήσεις της Λάρκο εφαρμόζουν ένα σχέδιο που τους έχουν αναθέσει οι κυβερνήσεις να απαξιώσουν και να ιδιωτικοποιήσουν τη Λάρκο να περάσουν αντεργατικές επιλογές για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ
Του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ , που με την στήριξη της πλουτοκρατίας και της κυβερνητικής εξουσίας έχουν καθίσει στο σβέρκο της εργατιάς και έβαλαν πλάτες χρόνια τώρα για να περνάνε τις πολιτικές επιλογές των αφεντικών.
Βαρύτατες ευθύνες γιατί στην ημερίδα, μέσα στο μαντρί της εργατιάς έφεραν τους εκπροσώπους της αστικής τάξης, τους δυνάστες μας, τους εχθρούς μας τους έδωσαν λόγο για να μας εκβιάζουν να δεχθούμε τα σχέδια τους.         
Τους έφεραν για να βγουν πάλι λάδι, να έχουν άλλοθι, να τα διπλώσουν, να μας πουν: τι να κάνουμε; δεν βλέπετε, πρέπει να έρθει ιδιώτης! να μη χάσουμε τη δουλειά μας! κλπ.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Αυτοί που μας έχουν δημιουργήσει τα προβλήματα, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να μας τα λύσουν. Χρόνια τώρα αρμέγουν την Λάρκο για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Χρόνια μας ληστεύουν τον πλούτο που εμείς παράγουμε και θησαυρίζουν.
Στα δύσκολα αλλά και στα «εύκολα» είτε με ΠΑΣΟΚ είτε με ΝΔ είτε με τρικομματική Κυβέρνηση εμείς την πληρώνουμε. Μειώσεις μισθών, περικοπές κεκτημένων, οικιοθελείς αποχωρήσεις, διαθεσιμότητες, απολύσεις, αύξηση ορίου ηλικίας σύνταξης, επαγγελματικές ασθένειες, θανατηφόρα ατυχήματα κλπ.
Μια ζωή είμαστε τα υποζύγια, μας εκμεταλλεύονται, μας πίνουν το αίμα. Αρκετά με αυτή την κατάσταση. Πρέπει να τινάξουμε το ζυγό, τα βαρίδια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, τα εμπόδια που μας φράζουν το δρόμο.
Τώρα όλοι για έναν και ένας για όλους. Πόλεμο μας κήρυξαν – Πόλεμο να τους κηρύξουμε.

Ενωμένοι εργάτες, λαϊκά στρώματα, να καθορίσουμε τη στρατηγική μας, τα αιτήματά μας, την τακτική του αγώνα μας και να απαιτήσουμε:

  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Λάρκο
  • Όχι στις απολύσεις - Όχι στις μειώσεις μισθών
  • Κατάργηση των δουλεμπόρων – Πρόσληψη προσωπικού στη Λάρκο
  • Να δοθούν αμέσως οι άδειες λειτουργίας
  • Η Λάρκο σε πλήρη δημόσιο έλεγχο – Ενταγμένη σε δημόσιο φορέα ορυκτού πλούτου
  • Δημιουργία μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα  - Αξιοποίηση υποπροϊόντων

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
Λύση να μην περιμένουμε από τους λουσάτους, τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες, το πολιτικό τους υπηρετικό προσωπικό, τα αστικά κόμματα, τους υποτακτικούς τους Δημάρχους, Περιφερειάρχες, συμβιβασμένους συνδικαλιστές. Τη λύση θα τη δώσουμε εμείς με τον αγώνα μας. Πρέπει επιτέλους να καρπωθούμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε, να γίνει δική μας ιδιοκτησία.

Εμπειρία και φάρος ο μεγαλειώδης αγώνας του 1977 των εργατών της Λάρκο. Εμπειρία και φάρος ο εννιάμηνος ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών.

Μπορούμε και πρέπει να νικήσουμε. Δύο δρόμους έχουμε, της σκλαβιάς ο ένας, της απελευθέρωσης μας ο άλλος – αυτόν πρέπει να τραβήξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.