Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Καινοτόμα ελαστικά με… τρύπες

Τα ποδηλατικά λάστιχα του μέλλοντος που δεν χρειάζονται αέρα και συνεπώς δεν θα σας αφήσουν ποτέ στα μισά του δρόμου, ανέπτυξε αμερικανική εταιρεία από το Κολοράντο.
Συγκεκριμένα,
ο σχεδιαστής και ιδρυτής της εταιρείας Μπράιαν Ράσελ σχεδίασε ένα ποδήλατο βουνού εξοπλισμένο με «αθάνατα» λάστιχα 29 ιντσών, τα οποία χάρη σε μια ενίσχυση νανοσωλήνων και μια σειρά από οπές κατά μήκος τους προσφέρουν στον αναβάτη το απαραίτητο «μαξιλαράκι» απορρόφησης των κραδασμών.


Όπως τονίζει ο εμπνευστής της ιδέας, οι οπές των ελαστικών έχουν ικανότητα προσαρμογής ανάλογα με τον τύπο του εδάφους ή το βάρος του αναβάτη. Μάλιστα ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των καινοτόμων ελαστικών, υπογραμμίζει ο ίδιος, αποτελεί το γεγονός ότι βελτιώνουν τις επιδόσεις και την ταχύτητα του ποδηλάτου.
Αυτό, όπως εξηγεί, οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε, όταν τα λάστιχα πιέζονται στο έδαφος, αξιοποιείται πλήρως η ενέργεια που παρέχεται από την κίνηση των πεντάλ.


Το προϊόν βρίσκεται προς το παρόν σε δοκιμαστικό στάδιο καθώς η εταιρεία αναζητεί χρηματοδότες για την τελειοποίηση των ελαστικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.