Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Διάσπαση της ΛΑΡΚΟ σε δύο μέρη

Σε «καλή» και «κακή» κατά το μοντέλο της Αγροτικής Τράπεζας σπάει η ΛΑΡΚΟ, προκειμένου η εταιρεία να κλείσει με τη σημερινή της μορφή, και στη θέση της να δημιουργηθεί μια νέα, στην οποία και θα μεταβιβασθεί μέρος τους ενεργητικού της, προκειμένου να πουληθεί.



Τα βήματα για το «σπάσιμο» της ΛΑΡΚΟ και την εν συνεχεία προσπάθεια ιδιωτικοποίησής της, περιέγραψε προχθές στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τάκης Αθανασόπουλος, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τον εκπρόσωπο της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Μαρκόπουλο, ο οποίος χθες μάλιστα συναντήθηκε με εκπροσώπους σωματείων της εταιρείας για να τους ενημερώσει σχετικά.

«Κανένας επενδυτής δεν θα εμφανιστεί ποτέ για μια εταιρεία, η οποία για κάθε τόνο νικελίου που παράγει, μπαίνει μέσα κατά 150 δολάρια, αφού τον πουλά προς 1.350 δολάρια, όταν το κόστος της είναι 1.500 δολάρια», είπε ο κ. Αθανασόπουλος. «Έχει συσσωρευμένο χρέος 500 εκ. ευρώ, και κάθε χρόνο μπαίνει μέσα άλλα 25 εκ. ευρώ, αφού λειτουργεί με εντελώς λάθος επιχειρηματικό πλάνο, με συνέπεια κάθε 5 χρόνια να έχει και πάλι πρόβλημα», προσέθεσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Το σχέδιο για τη ΛΑΡΚΟ προβλέπει ότι οι άδειες μίσθωσης για το μεταλλείο στον Άγιο Ιωάννη και το εργοστάσιό της στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, που είναι και τα κυριότερα περιουσιακά της στοιχεία, επιστρέφουν οριστικά και αμετάκλητα στις 31 Δεκεμβρίου 2012 πίσω στο Δημόσιο. Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία έπρεπε να είχαν επιστραφεί στο Δημόσιο ήδη από την 30η/ 6/ 2012, οπότε και έληξε βάσει του νόμου 371/1976 η μακροχρόνια περίοδος μίσθωσής τους. Κατόπιν ωστόσο των αντιδράσεων που είχαν ξεσπάσει από εργαζομένους και κόμματα, αποφασίστηκε τελικά να δοθεί εξάμηνη παράταση.

Με το που θα επιστραφούν οι άδειες αυτές στο Δημόσιο, άμεσα οι εγκαταστάσεις στον Άγιο Ιωάννη και στη Λάρυμνα θα μεταβιβασθούν σε μια νέα εταιρεία που θα συσταθεί ακριβώς για το σκοπό αυτό, με σκοπό να εισφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να πουληθεί σε διεθνή διαγωνισμό.
Τα υπόλοιπα τώρα περιουσιακά στοιχεία της ΛΑΡΚΟ,
τα ορυχεία σε Καστοριά και Εύβοια καθώς η έδρα της εταιρείας στην Αθήνα, θα πουληθούν με ξεχωριστή διαδικασία, όπως είπε στους βουλευτές ο κ. Αθανασόπουλος. Προφανώς θα μεταβιβασθούν στο «κακό» κομμάτι της εταιρείας, που θα τεθεί σε εκκαθάριση.
 http://energyin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.