Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η ΓΣΕΕ κοντά στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ & ΙΚΕΑ

Η ΓΣΕΕ ανακοινώνει ότι στηρίζει τους εργαζομένους στα καταστήματα ΙΚΕΑ οι οποίοι αντιδρούν στις απειλές και στις παράλογες απαιτήσεις της εργοδοσίας, αλλά και τον αγώνα των εργαζομένων στα εργοστάσια της ΛΑΡΚΟ.

Αναλυτικότερα, η ΓΣΕΕ ανακοινώνει ότι στηρίζει και υποστηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα καταστήματα ΙΚΕΑ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, οι οποίοι αντιδρούν στις απειλές και στις παράλογες απαιτήσεις της εργοδοσίας.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η διοίκηση της εταιρίας ΙΚΕΑ με την απειλή της απόλυσης ζητά την τροποποίηση ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών. Σε μια επίδειξη ισχύος μάλιστα στήνει παράνομα απεργοσπαστικό μηχανισμό μεταφέροντας εργαζόμενους από άλλες επιχειρήσεις του Ομίλου.

Η ΓΣΕΕ καλεί την εργοδοσία των καταστημάτων ΙΚΕΑ να σταματήσει εδώ και τώρα τις εκβιαστικές τακτικές και απειλές της και τάσσεται αλληλέγγυα στις ενωτικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της επιχείρησης και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ  υποστηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα εργοστάσια της ΛΑΡΚΟ.

Τα προβλήματα στη ΛΑΡΚΟ
αποτέλεσαν αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 22/11/2012 στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ, των σωματείων των εργαζομένων, των Εργατικών Κέντρων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη σύσκεψη αναλύθηκε διεξοδικά και αναδείχθηκε η αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας υπό δημόσιο έλεγχο της μεγαλύτερης μεταλλευτικής βιομηχανίας της χώρας αλλά και της Ευρώπης καθώς και της διασφάλισης όλων των θέσεων εργασίας.

Η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της, καλεί την κυβέρνηση και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για το διαχωρισμό σε «καλή» και «κακή» εταιρία αλλά και για την εκποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, την υπονόμευση των κρατικών συμφερόντων και τις απολύσεις των εργαζομένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.