Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΛΥΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ''ΚΟΥΡΕΜΑ''...



Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ Βρυξελλών και Ουάσινγκτον και για πρώτη φορά βγαίνει προς τα έξω μια εικόνα αισιοδοξίας.
Εκτιμούν ότι θα υπάρξει συμφωνία την Τρίτη,...
εάν εγκριθεί και από τα μέλη του Eurogroup ο συνδυασμός λύσεων στον οποίο φαίνεται να καταλήγουν οι γραφειοκράτες. Το ΔΝΤ δεν το επιβεβαιώνει, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνδυασμός λύσεων στον οποίο φαίνεται να καταλήγουν αποδεικνύει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, δηλαδή αυτό που αποζητά το Ταμείο.
Έτσι, αν όλα πάνε καλά την Τρίτη, το ΔΝΤ θα επισπεύσει τις διαδικασίες και θα έχουμε απόφαση από το Δ.Σ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.
Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η λύση του ''κουρέματος'' έχει αποσυρθεί, εφόσον γίνουν δεκτές οι λύσεις που έχουν κατατεθεί και οι οποίες με διάφορους συνδυασμούς φτάνουν το χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020. Η λύση λοιπόν του ''κουρέματος'' φαίνεται ότι θα ξαναπέσει στο τραπέζι ανάλογα με την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος.
Συγκεριμένα, αυτή τη στιγμή, φαίνεται να καταλήγουν στα εξής :
-Επιμήκυνση του προγράμματος.
-Δραματική μείωση του επιτοκίου δανεισμού των Ευρωπαίων.
-Επέκταση της περιόδου αποπληρωμής του χρέους.
-Και επαναγορά ομολόγων.
Επίσης η ΕΚΤ φέρεται να αποδέχεται να μοιράσει τα κέρδη στις κεντρικές τράπεζες κρατών μελών και οι κυβερνήσεις τους θα τα διαθέσουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.