Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τα μέτρα θα περάσουν, ο προϋπολογισμός θα ψηφιστεί και η κυβέρνηση δεν θα πέσει σε αυτή την φάση αλλά οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες προσεχώς – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακόμη έτοιμος να κυβερνήσει ενώ η Χρυσή Αυγή ισχυροποιείται

Ένα εκρηκτικό μείγμα πολιτικών και οικονομικών παραμέτρων λαμβάνει χώρα απόρροια των νέων μέτρων που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση αλλά και του ρήγματος που δημιουργήθηκε στον κυβερνητικό συνασπισμό λόγω της εικόνας διάλυσης του ΠΑΣΟΚ ενός εκ των τριών εταίρων αλλά και της άρνησης της ΔΗΜΑΡ να συναινέσει στα εργασιακά.
Επίσης η ΝΔ συνεχίζει να χάνει στην κοινωνία καθώς αποδεικνύεται ότι στηρίζει μια αδιέξοδη πολιτική.

Παρά τις διαρροές και την εικόνα διάλυσης, τα μέτρα θα ψηφιστούν, όπως και ο προϋπολογισμός.
Η κυβέρνηση δεν θα πέσει, στηρίζεται από την ΕΕ οπότε το σενάριο της πτώσης της κυβέρνησης και της προκήρυξης νέων εκλογών δεν φαίνεται να είναι το βασικό.
Η κυβέρνηση των 3 κομμάτων που την απαρτίζουν δεν θα πέσει αλλά ξεκάθαρα δεν έχει την συνοχή που είχε 2 μήνες πριν.
Αποτιμώντας τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς προκύπτουν ότι στην ΝΔ έχουν απομείνει με 127 βουλευτές από τους 129 που εξέλεξε.
Στο ΠΑΣΟΚ έμειναν έως τώρα 31 από τους 33, αλλά εδώ η κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή και είναι βέβαιο ότι μετά την ψήφιση των μέτρων μπορεί να ενταθεί η εικόνα διάλυσης στο ΠΑΣΟΚ.
Στη ΔΗΜΑΡ έμειναν 16 από τους 17 που είχαν εκλεγεί.
Ενώ η κυβέρνηση των 3 κομμάτων ξεκίνησε στηριζόμενη στις  179 έδρες, έχει μείνει με  174 έδρες, καθώς συνολικά 5 έχουν ανεξαρτητοποιηθεί.
Η αντιπολίτευση είχε εκλέξει συνολικά 121 βουλευτές εκ των οποίων 71 βουλευτές ο ΣΥΡΙΖΑ, 20 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, 18 η Χρυσή Αυγή και 12 το ΚΚΕ.
Την Τετάρτη που ψηφίζονται τα μέτρα το σημείο αναφοράς είναι οι 158 ψήφοι υπέρ, 121 έως 126 κατά και 16 παρών της ΔΗΜΑΡ.
Η κυβέρνηση δεν θα πέσει μεν αλλά η συνοχή της είναι πλέον εύθραυστη. Με τις επικείμενες απεργιακές κινητοποιήσεις και τα μέτρα λιτότητας που πρέπει να εφαρμοστούν οι αποσχιστικές δυνάμεις θα ενταθούν.
Ωστόσο για την ώρα η διεξαγωγή νέων εκλογών είναι μακρινός στόχος καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακόμη έτοιμος να κυβερνήσει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση καθώς λαμβάνει την φθορά της συγκυβέρνησης.
Όμως όπως έχει τονιστεί ο μεγάλος νικητής θα είναι η Χρυσή Αυγή η οποία θα λάβει ποσοστά πάνω από 14-15% στις επόμενες εκλογές.
Η Χρυσή Αυγή δεν κερδίζει γιατί έχει πείσει με τις ιδέες της αλλά γιατί η κοινωνία έχει καταλάβει ότι το παλαιό πολιτικό σύστημα απέτυχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.