Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ...


''To ΠΑΣΟΚ πρέπει- αν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει- να κάνει κάτι τώρα '', αναφέρει ο βουλευτής Χίου, Κώστας Τριαντάφυλλος, σε άρθρο του στη Citypress με τίτλο '' Η ανανέωση της  κεντροαριστεράς και το γαλατικό χωριό ''...

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος κάνει, μεταξύ άλλων, λόγο για κρίση γενιάς και στελεχών και τονίζει :
''Οι δημοκρατίες χρειάζονται τα κόμματα  και τα κόμματα χρειάζονται την ιδεολογική και στελεχιακή τους ανανέωση για να συνεχίζουν να υπάρχουν.Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί εδώ και χρόνια την ίδια ηγετική ομάδα. Τεχνητές ενέσεις ανανέωσης δεν καρποφορούν πάντα, καθώς δεν αποτελούν αποτέλεσμα εμπιστοσύνης στους νέους, αλλά προσωπικές επιλογές του εκάστοτε αρχηγού.
Με αυτό τον τρόπο, συνεχίζει να δημιουργείται μια γενιά στελεχών βαμπίρ και μια άλλη γενιά στελεχών κανίβαλων, για να δανειστούμε τον τίτλο παλαιότερου βιβλίου. Αυτή είναι μια σημαντική κρίση συνήθως για ένα κόμμα που αναμφισβήτητα από τη Μεταπολίτευση και μετά έχει τη σημαντικότερη σε ποσότητα και ποιότητα ομάδα στελεχών .
Το ΠΑΣΟΚ μέσα από τη μέγγενη αυτής της τριπλής κρίσης καλείται να απαντήσει σε τρία σημαντικά ερωτήματα που θα κρίνουν το μέλλον του : τι ζητάει η  Κοινωνία, τι έχει ανάγκη ο χώρος της Κεντροαριστεράς, τι βοηθάει τη χώρα '', επισημαίνει ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ και υπογραμμίζει ότι '' Κεντροαριστερά έχει ανάγκη από ένα κόμμα που να εκφράζει, απαλλαγμένο από το λαϊκισμό, τον πρωτόγονο συνδικαλισμό και τη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, τις απαραίτητες, αυτονόητες, εθνικά επιβεβλημένες και  διαγενεακά δίκαιες μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της λειτουργίας της χώρας ''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.