Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ


Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Συζητήθηκε την Τετάρτη (31/10) στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την «Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 και των εφαρμοστικών τους νόμων -καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων».

Ο εισηγητής επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Κερκύρας Στέφανος Σαμοΐλης, τόνισε με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα στην εισήγησή του ότι υπερψηφίζει την πρόταση του ΚΚΕ και ανέλυσε τεκμηριωμένα τους λόγους για τους οποίους η ακύρωση των μνημονίων, των συναφών εφαρμοστικών νόμων και η απόρριψη μιας χρηματοδότησης με τους γνωστούς ληστρικούς και επαχθείς όρους, που συνοδεύεται και με μνημονιακές δεσμεύσεις, συνιστά προϋπόθεση για μια προοδευτική διέξοδο από την κρίση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν με τις ομιλίες τους όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έλαβαν το λόγο στη Συνεδρίαση. Μιλώντας στη Συνεδρίαση, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ «χαιρέτισε την πρωτοβουλία του ΚΚΕ να καταθέσει αυτήν την πρόταση νόμου, η οποία ήρθε προς συζήτηση σε μια πολύ κρίσιμη και επίκαιρη στιγμή, που η συγκυβέρνηση επιχειρεί να περάσει από τη Βουλή το καταστροφικό πακέτο των 14 δισ. και της τελικής θεσμικής διάλυσης των εργασιακών σχέσεων».
Ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει ολόθερμα την πρόταση νόμου του ΚΚΕ όχι κατ’ οικονομία ή κατά παραχώρηση και συμβατικά αλλά γιατί η ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, μαζί με την απόρριψη χρηματοδοτήσεων με ληστρικούς, επαχθείς, αποικιακούς και μνημονιακούς όρους, συνιστούν εξ αρχής την καρδιά της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και τα πρώτα μεγάλα και αναντικατάστατα βήματα για την εφαρμογή από μια κυβέρνηση της συμπαραταγμένης Αριστεράς, που θα στηρίζεται στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, ενός προγράμματος προοδευτικών μετασχηματισμών με σοσιαλιστικό ορίζοντα.
Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι η υπερψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ της πρότασης νόμου του ΚΚΕ δείχνει τη δυνατότητα να αναζητηθεί κοινό πεδίο συνεργασίας αλλά και κοινός προγραμματικός τόπος ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και όλες τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, με σεβασμό στις διαφορές τους, για μια ενιαία μεγάλη αντεπίθεση της Αριστεράς στη συγκυρία με στόχο την ήττα του αστικού μπλοκ και προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα.
Η πρόταση του ΚΚΕ απερρίφθη, όπως αναμένετο στην Επιτροπή, από την κυβερνητική πλειοψηφία, η συζήτησή της, όμως, θα συνεχισθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Ολομέλεια της Βουλής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.