Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ του Περιφερειακού Συμβουλίου


Αποκαλύφθηκε το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ και πως ξεκινάει στα γεμάτα και με ταχείς ρυθμούς η εφαρμογή του.
Αποκαλύφθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να την βγάλει σε δημοπρασία ως τα τέλη του χρόνου, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ.
Μια ακόμη μεγάλη παραγωγική μονάδα, φτιαγμένη με τον ιδρώτα και το αίμα του λαού, που έχει ιδιαίτερη αξία για την οικονομία της Χώρας κομματιάζεται για να πουληθεί ευκολότερα στους ιδιώτες. Για να εξασφαλιστούν ευνοϊκότεροι όροι αξιοποίησης του πιο παραγωγικού κομματιού της ΛΑΡΚΟ από το μεγάλο κεφάλαιο, χωρίς χρέη και με όσο το δυνατόν λιγότερες υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους.
Σε αυτή την λογική εντάσσεται και η συζήτηση για περικοπές των μισθών των εργαζομένων και νέες συμβάσεις που θα καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων.
Ένα άλλο κομμάτι του παραγωγικού συγκροτήματος, που περιλαμβάνει τα μεταλλεία της Εύβοιας και της Καστοριάς, εφόσον δεν ταιριάζει με τα συμφέροντα και τους....
σχεδιασμούς του νέου αφεντικού, θα απαξιωθεί και θα ερημώσει, οδηγώντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους και στο μαρασμό πολλές κωμοπόλεις και χωριά.
Είναι πλέον ξεκάθαρο το τι σχεδιάζεται και φυσικά είναι ξεκάθαρη και η ανάγκη της πάλης των εργαζομένων και του λαού της περιοχής :
Ενάντια στον τεμαχισμό και την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.
Ενάντια σε οποιαδήποτε απόλυση εργαζομένου.
Ενάντια σε οποιαδήποτε περικοπή αποδοχών.
Για μια καλά οργανωμένη και επαρκώς στελεχωμένη ΛΑΡΚΟ, που, στα πλαίσια ενός ενιαίου δημόσιου φορέα αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της Χώρας, θα αναπτύσσεται καθετοποιόντας την παραγωγή της, σε όφελος του λαού και όχι των μονοπωλιακών συμφερόντων.
Σε αυτή την καθαρή λογική καλούμε να συσπειρωθούν οι εργαζόμενοι του συγκροτήματος της ΛΑΡΚΟ και οι κάτοικοι της περιοχής. Να συνταιριάξουν τα αγωνιστικά τους βήματα και να κλιμακώσουν τις προσπάθειες τους, παίρνοντας υπόψη τις γενικότερες εξελίξεις που  επιβάλλουν την κινητοποίηση όλων των εργαζομένων και φυσικά τον συντονισμό τους για την αντιμετώπιση των αντιλαικών πολιτικών που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

                     ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

                                        Χρονάς Τάσος.
                                        Γκικόπουλος Γιώργος.
                                        Ντούρου Σοφία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.