Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ Θα βάλουν το ΤΑΙΠΕΔ στον Ειδικό Λογαριασμό που διαχειρίζεται η ΕΚΤ;



20121028-223321.jpgΣε τι συνίσταται η οικονομική υποτέλεια μίας χώρας; Στο να μην μπορεί να διαχειριστεί τα οικονομικά της, την δημόσια περιουσία της ή οι πολίτες της να απωλέσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Αυτή είναι η μοίρα της Ελλάδας αν περάσουν όσα σχεδιάζει το Βερολίνο και λέγεται ότι έχει συμφωνηθεί στην κατ’ ιδίαν συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ.

Το «σενάριο» προβλέπει:
-τα δημόσια οικονομικά να είναι υπό διεθνή εποπτεία. Γι’ αυτό συστήνεται ο Ειδικός Λογαριασμός που θα τον διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αυτή θα αποφασίζει πότε και ποιες πληρωμές θα γίνονται.
-το κράτος να χάσει την περιουσία του. Αυτό θα γίνει με την ένταξη όλης της δημόσιας
περιουσίας (εταιρείες, ακίνητα, συμμετοχές κ.λπ.) στο ΤΑΙΠΕΔ. Και μετά με την ένταξη του ΤΑΙΠΕΔ στον Ειδικό Λογαριασμό που θα τον διαχειρίζονται από το εξωτερικό!
-η δημοτική περιουσία θα περάσει στα χέρια ξένων μέσα από «αναπτυξιακά» έργα. Ο Φούχτελ θα «περάσει» από τους Δήμους, θα τους κάνει προτάσεις για μεικτές επιχειρήσεις, στις οποίες οι Δήμοι θα συμμετέχουν υποθηκεύοντας την δημοτική περιουσία.
-η ιδιωτική περιουσία θα αλλάξει χέρια σε βάθος χρόνου. Είτε μέσω των πλειστηριασμών (που μπορεί να αρθεί η απαγόρευση διεξαγωγής τους που ισχύει σήμερα για πρώτη κατοικία ακίνητα μέχρι 200.000 ευρώ), είτε μέσω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.