Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη


Η ΓΣΕΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τετάρτη συλλαλητήριο στις 18:00 στα Προπύλαια, για τις περικοπές στην Παιδεία, την υγεία και τις κοινωνικές παροχές.
''Οι σχεδιαζόμενες νέες ισοπεδωτικές ανατροπές στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, θα μετατρέψουν βίαια τη χώρα και τους εργαζόμενους σε υπόδουλους σκλάβους του προηγούμενου αιώνα, χωρίς να αντιμετωπίζουν τη λερναία ύδρα του χρέους και των ελλειμμάτων παρά μόνο διευρύνουν τα κέρδη και τα προνόμια των τραπεζιτών και των μεγαλοεργοδοτών'' αναφέρει η ανακοίνωση.

Για ''αντεργατική δογματική εμμονή'' στην κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, των τριετιών, του επιδόματος γάμου και ότι έχει απομείνει από το εργασιακό θεσμικό πλαίσιο στη χώρα μας, κατηγορεί η ΓΣΕΕ την τρόικα, τονίζοντας ότι σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν ισχύει ένας ενιαίος κατώτατος μισθός για όλους, ο οποίος καθορίζεται από την κυβέρνηση, χωρίς καμία επιπλέον παροχή.
Επιχειρείται η κατάργηση της καθολικότητας της Εθνικής Σύμβασης
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, τη Δευτέρα, ''η δε χθεσινή δήλωση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Στουρνάρα, ότι η Τρόικα απέρριψε το επίδομα γάμου αλλά και την επεκτασιμότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας γιατί δήθεν αυτό δεν ισχύει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, είναι ένα μεγάλο ψέμα''.
Στη χώρα μας έχει καταργηθεί με το Ν.4024/2011 η επεκτασιμότητα των συμβάσεων και τώρα επιχειρείται η κατάργηση και της καθολικότητας ισχύος της Εθνικής Σύμβασης, σημειώνει η ΓΣΕΕ και προσθέτει ότι αυτό μας οδηγεί να γίνουμε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα όπου θα ισχύει ένας ενιαίος κατώτατος μισθός για όλους και ο οποίος θα καθορίζεται από την κυβέρνηση, χωρίς καμία επιπλέον παροχή, δηλαδή 586 ευρώ μικτά (νεότερους, αρχαιότερους, παντρεμένους ή όχι).
Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ,  σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι και οι Ευρωπαϊκές οδηγίες και το Ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο το προβλέπουν και το διασφαλίζουν πλήρως, όπως ειεσήμανε πρόσφατα και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.
Οι μυστικοσύμβουλοι προκαλούν τεχνητή σύγχυση
Η ΓΣΕΕ κατηγορεί τους ''εργοδοτικούς και πανεπιστημιακούς μυστικοσύμβουλους της τρόικας'' ότι δημιουργούν ''τεχνητή σύγχυση'' και παράλληλα την κυβέρνηση ότι ''ακολουθεί πιστά τις εντολές των δανειστών και εκτελεί κάθε παράλογη απαίτησή τους αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα των μνημονίων τα οποία διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και οδηγούν σε χρεοκοπία την κοινωνία και την οικονομία''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.