Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Πάλι ένα κλικ μπροστά από το κράτος η ΧΑ…


Αυτό το κράτος πια, έχει καταντήσει ανέκδοτο. Ενώ έχει αποκλείσει εντελώς τον κοινωνικό έλεγχο πάνω του και έχει απομονώσει την κοινωνία, για να την νέμεται με την ησυχία του, ταυτόχρονα είναι γεμάτο τρύπες. Έτσι κάθε ισχυρή και οργανωμένη μειοψηφία και κάθε ισχυρή ομάδα συμφερόντων (και σ’ αυτές συγκαταλέγονται και τα κόμματα), εκμεταλλευόμενες τα κενά του κράτους μπορούν να κάνουν το κράτος ό,τι θέλουν.  Τις προάλλες η ΧΑ με τις ενέργειές της εναντίον των μικροπωλητών λαθρομεταναστών, εκμεταλλευόμενη την
ανυπαρξία του κράτους,….απέσπασε τουλάχιστον την ανοχή της ελληνικής κοινωνίας και για πολλά κοινωνικά στρώματα και την αποδοχή τους. Αυτό που ήθελε να επιτύχει το πέτυχε και με το παραπάνω. Προκάλεσε το κράτος να την κυνηγήσει και να την εμποδίσει να ξανακάνει τέτοιες ενέργειες στο μέλλον τις οποίες προφανώς δεν σκόπευε.  Όμως στη συνείδηση του κόσμου, ως νικήτρια καταγράφηκε η ΧΑ και όχι η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη.
Τώρα βρήκε άλλο κενό στο κράτος και πετάγεται ένα κλικ πιο μπροστά. Συγκεκριμένα κτυπάει την καρδιά του προβλήματος που είναι οι άνεργοι. Όπως είναι γνωστό στην ουσία έφτιαξε έναν παράλληλο ΟΑΕΔ, χωρίς με την πράξη της αυτή να παρανομεί πουθενά, αφού είναι μια κοινωνική κίνηση αλληλεγγύης χωρίς κερδοσκοπικό στόχο. Άρα κερδίζει την προσοχή της κοινωνίας.
Εκείνο που ήταν αναμενόμενο και πράγματι έτσι έγινε, ήταν ότι ενόχλησε πολύ τα υπόλοιπα κόμματα της ιδεολογικής ραστώνης και κυρίως τα αριστερά και ειδικά το ΚΚΕ, το οποίο, παρότι αυτοδιαφημίζεται ως κόμμα των εργαζομένων, υπενθυμίζουμε ότι έχει προβεί σε απολύσεις εργαζομένων.
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.