Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τσίπρας: Κοινωνικό ολοκαύτωμα


Για τον κίνδυνο «κοινωνικού ολοκαυτώματος» στην Ελλάδα, που θα απειλήσει και την Ευρώπη, αν το νέο πακέτο «σκληρών και βάρβαρων μέτρων έρθει στην Βουλή, υπερψηφιστεί και υλοποιηθεί», προειδοποίησε ο πρόεδρος της του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας από το Βερολίνο, μετά τη συνάντηση που είχε στο Κοινοβούλιο με την αντιπρόεδρο της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) και υπεύθυνη του κόμματος για την Οικονομία, Ζάχρα Βάγκενκνεχτ. Κάλεσε δε τον ελληνικό λαό «να σηκώσει το βάρος στα χέρια του, να αντιδράσει σε αυτό το πακέτο μέτρων και να διεκδικήσει μια συνολική, ευρωπαϊκή λύση στο ευρωπαϊκό πρόβλημα».


Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αυτή την ώρα συναντάται με την ηγεσία της Αριστεράς στην έδρα του κόμματος, τόνισε για μια ακόμη φορά ότι «η λιτότητα δεν αποτελεί λύση», αλλά είναι μόνο η συνταγή η οποία «ανοίγει τον πάτο του βαρελιού» και την οποία, πρόσθεσε, αν συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε, «είναι βέβαιο ότι δεν θα επιστρέψουμε ποτέ τα χρήματα που δανειζόμαστε από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους». «Η δυνατότητα για μια άλλη ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα του Νότου ανοίγει μέσα από τον αγώνα του λαού μας να ακυρώσει αυτά τα βάρβαρα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τις Βρυξέλλες, επισήμανε ακόμη ότι «ολοένα και περισσότεροι στην Ευρώπη -και στην Γερμανία- συνειδητοποιούν ότι το Μνημόνιο είναι αδιέξοδο, ότι το πρόγραμμα αυτό δεν βγαίνει, παρά οδηγεί στην καταστροφή» και πρόσθεσε ότι όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι «οι περίφημες υποχρεώσεις που πρέπει να τηρήσουμε μας οδηγούν στην απομόνωση από την Ευρώπη και οδηγούν την ίδια την Ευρώπη σε πολύ μεγάλο κίνδυνο», διότι «αν το νέο πακέτο σκληρών και βάρβαρων μέτρων έρθει στη Βουλή και υπερψηφιστεί και υλοποιηθεί, τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα και αυτό εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη», για να καταλήξει:
«Τώρα είναι η ώρα ο ελληνικός λαός να σηκώσει το βάρος στα χέρια του, να αντιδράσει σε αυτό το πακέτο μέτρων και να διεκδικήσει μια ευρωπαϊκή λύση, συνολική στο ευρωπαϊκό πρόβλημα. Διότι η λιτότητα δεν αποτελεί λύση. Είναι η συνταγή που ανοίγει τον πάτο του βαρελιού, η συνταγή που αν συνεχίσουμε να την ακολουθούμε, είναι βέβαιο-και το συνειδητοποιούν και οι πιστωτές- δεν θα μπορέσουμε ποτέ να επιστρέψουμε τα χρήματα που δανειζόμαστε από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους. Η δυνατότητα για μια άλλη ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα του Νότου ανοίγει μέσα από τον αγώνα του λαού μας να ακυρώσει αυτά τα βάρβαρα μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.