Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ισπανία:Περικοπές 40 δισ. ευρώ

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε τον προϋπολογισμό της χώρας, που προβλέπει σκληρά μέτρα λιτότητας με περικοπές ύψους 40 δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση του Mariano Rajoy, προβλέπει στο κείμενο που κατέθεσε για έγκριση περικοπές ύψους 40 δισεκ. ευρώ για το 2013, αποβλέποντας στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και στην τελική αποφυγή της προσφυγής στον δανειακό μηχανισμό.
Με βάση τον προϋπολογισμό,
η κυβέρνηση ευελπιστεί να εισπράξει 15 δισ. ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ κι άλλων φόρων, ενώ αναμένει να εξοικονομήσει άλλα 7 δισ. από τις περικοπές στα κονδύλια για τις Αυτόνομες Περιφέρειες, οι οποίες διαχειρίζονται μόνες τους τις δαπάνες για υγεία και παιδεία.
Οι δαπάνες των υπουργείων θα περικοπούν κατά 12% κατά μέσον όρο, με τις μεγαλύτερες μειώσεις να προβλέπονται για τον Πολιτισμό, στο 30%. Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα για τρίτο συνεχόμενο έτος, όπως τονίζουν συνδικαλιστικές πηγές, όμως η κυβέρνηση ευελπιστεί σε αναπροσαρμογή των συντάξεων εν σχέσει προς τον πληθωρισμό, παρά το μεγάλο κόστος που αυτό συνεπάγεται (3,5 με 4,5 δισ. ευρώ), σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.
Η κυβέρνηση ήδη έχει περικόψει 27 δισ. ευρώ από τον τρέχοντα προϋπολογισμό, προκειμένου η χώρα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών έπειτα από τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του παρελθόντος έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.