Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ



Σε γενική απεργιακή κινητοποίηση την 9η Οκτωβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον μεγάλο αριθμό απολύσεων στη χώρα κάλεσε ο Μπερνάρ Τιμπό, ηγέτης του μεγαλύτερου γαλλικού...
συνδικάτου Γενική Εργατική Συνομοσπονδία (CGT), με 700.000 μέλη. 


Τόνισε ακόμη ότι θα καλέσει και σε καταψήφιση του ευρωπαϊκού δημοσιονομικού συμφώνου, το οποίο ισοδυναμεί -όπως είπε- ως «βέτο» κατά των Γάλλων εργαζομένων, «κάτι απαράδεκτο».

Εκφράζοντας την έντονη αγωνία του για την οικονομική συγκυρία και προοπτική στη Γαλλία, ο Τιμπό κατηγόρησε την κυβέρνηση Ολάντ ότι δεν κατανοεί τον επείγοντα χαρακτήρα των προβλημάτων και την κάλεσε να αποφασίσει επιτέλους αν θα πάει με τους εργοδότες ή τους εργαζόμενους.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τιμπό υπογράμμισε ότι «ανησυχεί σε μεγάλο βαθμό για την οικονομική συγκυρία και προοπτική στη Γαλλία».

Το ποσοστό των ανέργων στο σύνολο του εργατικού δυναμικού στη Γαλλία παραμένει εδώ και πολλούς μήνες κοντά στο όριο του 10%.

«Έχουν επιδεινωθεί πολύ οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας αφότου είχαμε διαβουλεύσεις τον Ιούλιο με την κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Τιμπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.