Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η κυβέρνηση «πατάει γκάζι» για την πώληση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ

Αμέσως μόλις συγκροτηθεί σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, θα «τρέξει» τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του δίδυμου ΔΕΠΑ- ΔΕΣΦΑ.
Η κυβέρνηση πατάει γκάζι για την πώληση των ΔΕΠΑ και  ΔΕΣΦΑΑυτό τόνισαν υψηλόβαθμα στελέχη του Ταμείου αμέσως μετά από τη συνάντηση τoυ Tάκη Αθανασόπουλου και του Γιάννη Εμίρη με τον Γιάννη Στουρνάρα, διευκρινίζοντας ότι η επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας αφορά στην υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών.

Επί του παρόντος, μετά από την ολοκλήρωση της α΄ φάσης, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 14 όμιλοι και όπως παρατήρησαν τα ίδια υψηλόβαθμα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, δεν αποκλείεται στη β΄ φάση να υπάρξουν συνεργασίες μεταξύ των ενδιαφερομένων.
Βασικό αντικείμενο της σύσκεψης ήταν πάντως το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων προς αξιοποίηση και είναι ενδεικτικό ότι το IBC (το Μέγαρο Τηλεπικοινωνιών) χαρακτηρίζεται ως ώριμο project κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί λίαν συντόμως.
Αναγκαία συνθήκη για να ανακτηθεί μέρος του χαμένου χρόνου είναι, πάντως, να τακτοποιηθούν οι 77 εκκρεμότητες που λειτουργούν ως εμπόδιο στη προσέλκυση επενδυτών, όπως για παράδειγμα η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού. Σύμφωνα με πηγές του ΤΑΙΠΕΔ, ήδη ετοιμάζονται επιμέρους νομοθετικές διατάξεις και ρυθμίσεις.
Ξεκάθαρο είναι, ωστόσο, ότι ο πήχης των εσόδων τίθεται πλέον πολύ χαμηλά, καθώς οι καθυστερήσεις και η αβεβαιότητα που προκαλούν κινήσεις και δηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδας, έχουν «παγώσει» το ενδιαφέρον ακόμα και για τα αποκαλούμενα «φιλέτα» του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.