Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Στο τραπέζι που τα πίνει η Άνγκελα...



Θέλει δυο-τρία μπουκάλια στην καθισιά της. Η Καγκελαρία ζητάει από τον Έλληνα εστιάτορα να έχει σε "ετοιμότητα" πάντα ένα τραπέζι...

crime.gr

Αυτό υποστήριξε σε συνέντευξη του στο crime.gr, ο ιδιοκτήτης του ελληνικού εστιατορίου Cassambalis, στο Βερολίνο, το οποίο επισκέπτεται συχνά η Άνγκελα Μέρκελ για να δοκιμάσει τα...

αγαπημένα της κεφτεδάκια.

Ο Κώστας Κασσάμπαλης ανέφερε πως η Γερμανίδα καγκελάριος τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα, την οποία της μετέδωσε ο πατέρας της, παπάς στο επάγγελμα.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου χαρακτηρίζει την κ. Μέρκελ ευγενική, πρόσχαρη και ιδιαίτερα κοινωνική. «Χαιρετάει τους πάντες στο εστιατόριο, είναι πολύ φιλική».

Όπως αναφέρει ο κ. Κασσάμπαλης, «η Άνγκελα Μέρκελ έρχεται στο εστιατόριο εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα πριν από την κρίση. Συνηθίζει να έρχεται και με τον άντρας της αλλά και με στενούς της συνεργάτες».

«Η καγκελαρία μας έχει παρακαλέσει να έχουμε πάντα ένα άδειο τραπέζι τις βραδυνές ώρες τόσο για την κ. Μέρκελ όσο και για άλλα στελέχη της κυβέρνησης καθώς συνηθίζεται να έρχονται στο εστιατόριο μας για λίγες ώρες ξεκούρασης και καλοπέρασης».

Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξε ο Κώστας Κασσάμπαλης «η κ. Μέρκελ έρχεται συνήθως στις 7 το απόγευμα και φεύγει στις 11 το βράδυ».

«Είναι λάτρης του ελληνικού φαγητού και των ελληνικών κρασιών. Με την παρέα της παίρνουν πάντα σαντορινιό κρασί ή κόκκινο κρασί Νεμέας. Τις περισσότερες φορές μας ρωτάει αν έχουμε κεφτεδάκια, παραδοσιακές πίτες και χωριάτικη σαλάτα, ενώ με την παρέα της θα καταναλώσουν πάντα δύο με τρία μπουκάλια κρασί».

Στο ελληνικό εστιατόριο βέβαια, θαμώνας είναι και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Cassambalis, «ο κ. Βεστερβέλε έχει έρθει με τον πατέρα του, τον αδερφό του, με παλιούς συμμαθητές του αλλά και με τον Έλληνα συνταγματολόγο Δημήτρη Τσάτσο».

Πάντως, το ελληνικό εστιατόριο δεν προτιμούν μόνο προσωπικότητες της Γερμανικής κυβέρνησης αλλά και αρκετοί Έλληνες. “Όταν έχει αγώνες στην τηλεόραση, γίνεται χαμός. Το εστιατόριο αποκτά άλλη πνοή. Ειδικά όταν η ελληνική ομάδα είχε κατακτήσει το ευρωπαικό πρωτάθλημα, είχε «φύγει» η τηλεόραση. Το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο όπως και οι ελληνικές σημαίες. Έχουμε τρείς στο εστιατόριο, η μία μάλιστα είναι σε πίνακα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.