Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...


ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ...
Ψαλίδι σε όλες της συντάξεις, ενδεχομένως και κάτω από το όριο των 600 ευρώ, προτείνει η έκθεση του ΚΕΠΕ, που αποκαλύπτει
Το Βήμα της Κυριακής. Παράλληλα προτείνεται η περικοπή των προνοιακών επιδομάτων, καθώς...
και του εφάπαξ όλων των Ταμείων.
Η απόρρητη έκθεση του ΚΕΠΕ βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Σύμφωνα με  την εφημερίδα, στην έκθεση :
  • Υποδεικνύεται η μείωση των αμοιβών των ειδικών μισθολογίων κατά 12%, ώστε να οδηγηθούν αυτόματα σε μείωση όλες οι συντάξεις που καταβάλλονται σήμερα σε πανεπιστημιακούς, δικαστικούς, στρατιωτικούς, γιατρούς, κ.α.
  • Προτείνονται σκληρά μέτρα που ξεκινούν από τη επιβολή εισφοράς σε όλες τις συντάξεις άνω των 600 ευρώ, περικοπές των πολλαπλών συντάξεων, κατάργηση των δώρων (13ης και 14ης σύνταξης ) για όλους και επιβολή πλαφόν, τόσο στις κύριες , όσο και στις επικουρικές.
Οι προτεινόμενες περικοπές θίγουν περίπου το 50% των 2,1 εκατομμυρίων συνταξιούχων και καθορίζουν το μέλλον όλων όσων εργάζονται και βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.
Στα εναλλακτικά σενάρια προτάθηκε η γενική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 66 ή στα 67  χρόνια για όλους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά κρίθηκε ότι το μέτρο αυτό δε θα αποδώσει άμεσα.
'Ετσι, αντιπροτάθηκε η κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων κάτω του σημερινού ορίου ηλικίας και η αναστολή της καταβολής του ΕΚΑΣ σε όλους ως το 65ο έτος ηλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.