Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΛΑΡΚΟ - "περίεργες" αλλαγές διοικήσεων...

Και για να μην ξεχνιόμαστε...

Μια από τις πιο περίεργες, "προβληματικές" ΔΕΚΟ είναι η ΛΑΡΚΟ.
Διαχειρίζεται τεράστια αποθέματα νικελίου (ίσως τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη) και όμως, αντί το κράτος να εκμεταλλευτεί τη θέση της και το δυναμικό της, υπολειτουργεί, περιμένοντας τον ιδιώτη "σωτήρα".
Βρέθηκε στο μάτι του πρόσφατου κυκλώνα "μισθοί στις εισηγμένες ΔΕΚΟ", κατά τον οποίο, το μεν κράτος ήθελε να μειώσει τους μισθούς (χωρίς να έχει βέβαια κανένα απολύτο λόγο δεδομένου ότι οι ΔΕΚΟ εφόσον είναι μετοχοποιημένες ή εισηγμένες στο χρηματιστήριο ΔΕΝ θεωρούνται δημόσιος τομέας), οι δε διοικήσεις απέφυγαν να το κάνουν.

Εκεί λοιπόν το κράτος, αποφάσισε ν' αλλάξει τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, τοποθετώντας τον κ. Γριμάνη αντί του κ.Μπαράκου.

Σύμφωνα με τις οικονομικές σελίδες του "Βήματος" η επιλογή έγινε με βάση το πλούσιο βιογραφικό του.
Ποιο είναι αυτό;
 Κρατηθείτε: βασικές σπουδές στο Ohio Northern University των ΗΠΑ (του οποίου μόνο η Πολυτεχνική Σχολή είναι αναγνωρισμένη στην Ελλάδα) και μεταπτυχιακές του University of Missisippi και εμπειρία στην διοίκηση της Hellas Can, της ΕΛΒΑΛ και της ΒΙΟΧΑΛΚΩ.
Ούτε διδακτορικά, ούτε καμία άνθουσα επιχείρηση τα τελευταία χρόνια.

Χωρίς να έχουμε κάτι προσωπικό μαζί του, θεωρούμε ότι δεν ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να βρεθεί. Θα ήμασταν δε πιο χαλαροί, αν γνωρίζαμε ότι δεν έχει στενές διασυνδέσεις με σημαίνοντα στελέχη του συντηρητικού χώρου και ευρισκόμενος κοντά στον κύκλο του προέδρου της ΝΔ.

Μακάρι
οι πληροφορίες μας να είναι λάθος -αλλά δεν το νομίζουμε.

Καλή του επιτυχία πάντως...

Αναδημοσίευση απο  Blog ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

 http://nea-metra.blogspot.gr/2012/08/blog-post_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.