Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Αγριο τσεκούρι στους συνταξιούχους – Τους καταργούν όλα τα δώρα

Αγριο τσεκούρι στους συνταξιούχους – Τους καταργούν όλα τα δώραΜπορεί να μην αποφάσισαν τίποτα αλλά μόνο και μόνο ότι συζητούν τη κατάργηση όλων των Δώρων όλων των συντάξεων, προκαλεί σοκ. Όπως προέκυψε από τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των κομμάτων, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, το «τσεκούρι» δεν θα περιοριστεί στις περικοπές πάνω από τα 700 ή τα 800 ευρώ αλλά θα «αποκεφαλίσει» τη 13η και τη 14η σύνταξη σε ΟΛΑ τα Ταμεία, με προσδοκώμενο δημοσιονομικό όφελος 2,5 δις ευρώ!!!

Ακόμα κι αν δεν υπάρχει απόφαση για τη λήψη του σχετικού μέτρου και παρά τις ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ- θα υπάρξει νέα συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών- είναι προφανές ότι δύσκολα θα βρεθούν αξιόπιστα ισοδύναμα μέτρα αυτού του ύψους. Είναι, άλλωστε, ενδεικτικό ότι το πακέτο Βρούτση δεν ανέρχεται στα 6 αλλά στα 7 δις ευρώ, για να προκύψει «καθαρό» αποτέλεσμα 5,5 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 4,6 δις ευρώ αφορούν στις περικοπές των συντάξεων.
Με την εφαρμογή του μέτρου είναι προφανές ότι κάθε ίχνος προστασίας στους χαμηλοσυνταξιούχους εξαφανίζεται. Ενώ οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ μπορούν να γλιτώσουν 360 ευρώ από την αποφυγή της μείωσης των κύριων συντάξεων τους, κινδυνεύουν να χάσουν 720 ευρώ από τη κατάργηση των δώρων τους! Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ένας συνταξιούχος των 500 ευρώ, θα υποστεί μείωση 12% από τη κατάργηση των Δώρων, με τη ΔΗΜΑΡ να ζητάει τουλάχιστον κάποιου είδους κλιμάκωση, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι τεχνικές «ανωμαλίες» με δεδομένο ότι εάν γίνει οριζόντια κατάργηση των Δώρων, ένας συνταξιούχος των 900 ευρώ θα υποστεί μικρότερη μείωση και συγκεκριμένα 8%!!!!
Στη Προκρούστεια κλίνη βρίσκονται ακόμα τα Δώρα των δημοσίων υπαλλήλων, τα ειδικά επιδόματα ανεργίας, το ΕΚΑΣ, τα αναπηρικά επιδόματα, ενώ όσον αφορά στα ειδικά μισθολόγια φαίνεται ότι θα ληφθεί μέριμνα για κάποιες πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες λειτουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.