Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

KKE: Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για το λαό και όχι για το κεφάλαιο...


Αίτημα της Ελλάδας για επιμήκυνση στη επόμενη σύνοδο κορυφήςΣτην επόμενη σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να θέσει επισήμως, το αίτημά της για χρονική επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, κατά δύο επιπλέον έτη.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε ήδη γι' αυτή την πρόθεση της κυβέρνησης τους εκπροσώπους της τρόικας, τονίζοντας τη σταθερή απόφαση της κυβέρνησης να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις, όπως απορρέουν από το μνημόνιο.
Επεσήμανε όμως ότι υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα να επιτευχθούν οι στόχοι, εφόσον παραμείνει ο χρόνος προσαρμογής στα δύο χρόνια, δηλαδή έως το 2014.
Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει, προς το τέλος του θέρους και πάντως πριν από την επόμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, να πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων στις Βρυξέλλες, αλλά και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την επιτυχή προβολή του ελληνικού αιτήματος για χρονική επιμήκυνση του προγράμματος.
Πάντως τη Δευτέρα η κυβέρνηση συνεργασίας δίνει κρίσιμες «εξετάσεις»με τους πολιτικούς αρχηγούς να συναντώνται εκ νέου τη Δευτέρα, αλλά πλέον τα σενάρια για την τελική εξειδίκευση των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014 αφήνουν ανοικτό το παράθυρο της μη ανακοίνωσής του άμεσα,  ίσως και μέχρι το Σεπτέμβρη, για να οριστικοποιηθούν οι νέες παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.