Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ρoμάνο Πρόντι: «Είμαστε όλοι Έλληνες»

Ρoμάνο Πρόντι: «Είμαστε όλοι Έλληνες»Την αλληλεγγύη του προς τους Έλληνες εξέφρασε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι τονίζοντας πως ο ελληνικός λαός είναι πέρα από τα όρια της φτώχειας και την ακολουθούμενη πολιτική, όλη η Ευρώπη θα γίνει Ελλάδα.

«Δεν πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί μόνο η Ελλάδα αλλά όλοι μας και για την Ελλάδα. Είμαστε όλοι Έλληνες», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Παράλληλα δήλωσε ότι η Ελλάδα στο παρελθόν εξαπάτησε με τα οικονομικά της στοιχεία αλλά τώρα έκανε ό,τι μπορούσε για να ευθυγραμμιστεί και σε αυτό το σημείο πρόσθεσε ότι απαιτείται μία κοινή ευρωπαϊκή αρχή αλλά και μια πολιτική αλληλεγγύης που θα συμπεριλάβει όλες τις χώρες. Πάντως αποκάλυψε ότι πίστευε πως οι Έλληνες θα πήγαιναν περισσότερο προς τα άκρα, δεδομένης της κατάστασης.
Σύμφωνα με τον Ρομάνο Πρόντι, η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες δεν θα είναι καθοριστική ενώ δήλωσε ότι είναι λιγότερο απαισιόδοξος μακροπρόθεσμα και πιστεύει ότι θα βρεθεί λύση.
Σχετικά με το «μέτωπο του Νότου», απάντησε ότι η ιδέα του να χωρίσουμε το βορρά από το νότο και να παίζουμε με τις χώρες καθορίζοντας την πολιτική τους σαν να ήταν μαριονέτες, είναι μία εσφαλμένη ιδέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.